Brazilski ilustrator i marketinški ekspert Rafael Mantesso pored posla sa kojim se bavi poznat je i kao veliki ljubitelj životinja. Još od detinjstva je želeo da ima bul terijera.

Ubrzo nakon što se oženio odlučio je da nabavi svog psa iz snova. Kuče je nazvao Jimmy Choo po poznatom brendu cipela.

Nažalost, njegov brak nije uspeo i Mantesso je krenuo u dalji život sa svojim omiljenim psom. Pošto mu je bivša supruga uzela kompletan nameštaj, kuća je ostala potpuno prazna i bela.

Inspirisan belom bojom krza svog psa i prazninom kuće, Manteso je započeo novo poglavlje u njihovom prijateljstvu sa jednostavnom fotografijom.

rafael-mantesso-28

Iako je ova rasa pasa poznata kao agresivna, Manteso je izjavio da je pas bio veoma kooperativan i uživao je u tome da mu bude model.

Njegov umetnički talenat i ljubav psa prema fotoaparatu je prirodno dovela do stvaranja desetine urnebesnih crtaža koje je objavio na svom Instagram profilu.

Mantesso se pored rada na različitim reklamnim i komunikacionim projektima bavi crtanjem i ilustrovanjem na dnevnom nivou.

U nastavku pogledajte najzabavnije ilustaracije i crteže sa psom u glavnoj ulozi, a kompletan rad ovog umetnika možete pratiti na njegovom Instagram profilu.

 

rafael-mantesso-09

rafael-mantesso-17

rafael-mantesso-20

rafael-mantesso-24

 

rafael-mantesso-26

rafael-mantesso-23

rafael-mantesso-25

rafael-mantesso-22

rafael-mantesso-21

rafael-mantesso-19

rafael-mantesso-18

rafael-mantesso-01

rafael-mantesso-16

rafael-mantesso-15

rafael-mantesso-02

rafael-mantesso-14

rafael-mantesso-12

rafael-mantesso-06

rafael-mantesso-03

rafael-mantesso-11

rafael-mantesso-08

rafael-mantesso-07

Jovan Ivezic

E-business and internet marketing specialist.