najnoviji resursi za web dizajn

Da bi podigli kvalitet vaših finalnih dizajn proizvoda na veći nivo potrebna vam je dobra insipracija i alati koji će vam olakšati rad.

Dizajn industrija je u stalnoj ekspanziji i konstantno izlaze novi proizvodi, alati, platforme, zanimljivi eksperimenti i još mnogo toga što možete iskoristiti da unapredite svoje veštine.

Većina resursa koje će te videti ispod su potpuno besplatni i imaju za cilj poboljšanje kvaliteta rada dizajnera i developera. Ukoliko smo neki koristan alat propustili, slobodno nas obavestite u komentarima.

Call to idea

Pronađite inspiraciju istražujući ključne web komponente poput login formi, footera, tabova, galerija, slajdera i još mnogo toga. Sajt Call to Idea je odličan način da pronađete sveže ideje za vaše digitalne proizvode.

call-to-idea

Tympanus: Ideje za hover efekte

Odlična galerija sa prikazom efekata koji se aktiviraju kada korisnici pređu mišem preko slike sa tekstom.

hover-effects

Cody

Cody je besplatna kolekcija HTML, CSS i JavaScript delića koda za vaše web sajtove. Možete pronaći besplatne kodove za navigaciju, intro stranice, mape itd.

CodyHouse

Dimensions Toolkit

Dimensions Toolkit je Chrome ekstenzija za testiranje responsive web sajtova na lokalnom serveru koja omogućava testiranje na više prilagođenih tačaka preloma (različitih dimenzija ekrana). Takođe postoji o online verzija ovog alata.

dimensions

Framer.js

Framer.js je alat za kreiranje prototipa koji omogućava da pretvorite statični mockup u interaktivni i animirani prototip. Postoji trial i premium verzija ovoga alata.

framer

Famo.us

Famo.us je novi i besplatan open source JavaScript framework za kreiranje korisničkog interfejsa aplikacija. Na sajtu postoji i odlična sekcija za učenje kodiranja kroz lekcije i primere koda što ovaj alat čini još potpunijim.

famous

Oozled

Oozled je kolekcija objedninjenih resursa sa Interneta. Postoje različite kategorije kao što je tipografija, ikonice, inspiracija, CMS itd.

oozled

Responsive Resources

Kolekcija resursa koja obuhvata različite aspekte responsive dizajna. Pravo mesto da naučite responsive web dizajn.

responsive-web-design-resources

Captain Icons

Kolekcija 350 + vektorskih ikonica za mobilni i web dizajn. Sadrži ikonice iz oblasti dizajna, sporta, društvenih mreža itd.

captain

Jovan Ivezic

E-business and internet marketing specialist.