Gregory Kloehn je saosećajan, ali i vešt umetnik iz Ouklanda u Kaliforniji koji je došao na sjajnu ideju stvaranja malih mobilnih domova za beskućnike od recikliranog otpadnog materijala koji se može pronaći na ulici.

On je počeo sa ovim projektom kada je shvatio da može primeniti svoje umetničke i građevinske veštine da pomogne ljudima u nevolji.

Prvi korak je sakupljanje sirovina i pregledavanje kontejnera u industrijskoj zoni Ouklanda koja je poznata po ilegalnom odlaganju otpada. On bira delove za svoje praktične arhitektonske kreacije i spaja ih u kompaktibilnu celinu – temelji mogu da budu teretne palete, vrata mogu biti od frižidera, a prozori mogu biti bilo šta, pa čak i vrata od mašine za pranje.

Svaki minijaturni dom je izgrađen na točkovima, tako da može biti lako premešten i ima krov sa kosinom za zaštitu od kiše. Inače, svaki dom je drugačiji – neki može imati ogledala, dok drugi imaju police ili druge elemente.

Međutim, ono što je važno je da svaka od kućica daje krov nad glavom za nekog beskućnika – koliko god mali taj krov bio. Kloehn je zatražio i pomoć volontera iz lokalne srednje škole da pomognu u izgradnji njegovih kreacija. Sve donacije su dobro došle za ovog umetnika i svi koji su u blizini mogu da se uključe i pruže mu podršku preko njegovog web sajta.

 

umetnik-pretvara-otpad-u-domove-za-beskucnike-14

umetnik-pretvara-otpad-u-domove-za-beskucnike-10

umetnik-pretvara-otpad-u-domove-za-beskucnike-15

umetnik-pretvara-otpad-u-domove-za-beskucnike-12

umetnik-pretvara-otpad-u-domove-za-beskucnike-11
umetnik-pretvara-otpad-u-domove-za-beskucnike-09

umetnik-pretvara-otpad-u-domove-za-beskucnike-08

umetnik-pretvara-otpad-u-domove-za-beskucnike-07

umetnik-pretvara-otpad-u-domove-za-beskucnike-06

umetnik-pretvara-otpad-u-domove-za-beskucnike-05

umetnik-pretvara-otpad-u-domove-za-beskucnike-04

umetnik-pretvara-otpad-u-domove-za-beskucnike-03

umetnik-pretvara-otpad-u-domove-za-beskucnike-02

umetnik-pretvara-otpad-u-domove-za-beskucnike-01
umetnik-pretvara-otpad-u-domove-za-beskucnike-13

Jovan Ivezic

E-business and internet marketing specialist.