Iako smo u predhodnim postovima objavljivali dosta resursa za web dizajnere i developere, s obzirom da u ovoj oblasti stalno ima inovacija i ovaj put ćemo podeliti sa vama one najkorisnije.

Ovaj put, prestavićemo alate koji ne samo da su korisni, već omogućuju i veliku uštedu vremena.

Sachen

sachen

Sachen je kolekcija Sass i Compass ekstenzija. Ovde možete pronaći responsive okruženja, font ikonice, razne dizajn paterne, kao i Mixin biblioteke. Ako razvijate sajtove sa Sass i Compass, Sachen je odlična referenca.

BrowserSync

browsersync

Kreiranje responsive web sajtova znači da ćete morati raditi testiranje u više browser-a; kako na desktop i tako i na mobilnim verzijama. BrowserSync je alat koji omogućava sinhronizovano testiranje sajtova na više browser-a. Tako da će promene i akcije koje se dešavaju biti automatski reflektovane u svim browser-ima.

Besplatne knjige za programiranje

besplatne-knjige-za-programiranje

Jedna od najboljih stvari u dizajn i development industriji je ta da se objavljuje veliki broj besplatnih knjiga za unapređivanje veština. Ovde možete pronaći kolekciju besplatnih knjiga za programiranje za različite programske jezike, uključujući C, C++, Java, HTML, JavaScript i CSS.

JS The Right Way

jstherightway

JS The Right Way je sajt koji sakuplja resurse vezano za učenje JavaScript-a od najboljih stručnjaka iz ove oblasti. Ako trenutno učite JavaScript ovo je resurs koji će vam pomoći da naučite ovu tehniku na pravi način.

WPGear

wordpress-gear

WPGear je kolekcija alata i resursa za developere WordPress tema i plugin-a. Možete pronaći razne alate za debagovanje, plugine, framework-e, itd.

Bootstrap UI Kit

bootstrapui-kit

Bootstrap UI kit transformiše Bootstrap UI u vektorski grafički format da bi omogućio maksimalnu skalabilnost. Ovo je savršen resurs za developere koji grade dizajn prototip uz pomoć Bootstrap-a.

Devdocs

devdocs

Devdocs sakuplja API dokumentacije i prezentuje ih na organizovaniji i način lakši za pretraživanje. U vreme pisanja ovoga posta, sajt sadrži 25 dokumentacija uključujući CSS, JavaScript, WordPress i jQuery. Zaista koristan resurs koji svima preporučujemo.

Jovan Ivezic

E-business and internet marketing specialist.