10 Najboljih PHP Framework-a za 2014


PHP framework (okruženja) su super korisni alati kada je u pitanju organizovan i struktuiran web development, zbog toga što oni ubrzavaju kreiranje i održavanje vaših PHP web aplikacija.

Mnogi koji počinju sa web programiranjem, ali i oni iskusniji sigurno žele da saznaju odgovor na pitanje – koji je najbolji PHP framework?

Mi smo napravli istraživanje i u ovom postu ćemo predstaviti 10 najpopularnijih PHP framework-a za 2014.

Laravel

laravel

Verovatno najpopularniji PHP framework trenutno. Laravel je moćan i elegantan dok je istovremeno jednostavan i lak za učenje. Definitivno ga vredi iskušati.

Flight

flight

Flight je brz, jednostavan i proširiv mikro framework za PHP koji omogućava da brzo i lako izgradite RESTful web aplikacije. Lak za korišćenje i učenje, jednostavan ali moćan.

Yii

yii

Yii je PHP framework visokih performansi za razvoj Web 2.0 aplikacija. Yii dolazi sa mnoštvom karakteristika: MVC, DAO/ActiveRecord, I18N/L10N, keširanje, autentifikacija, kontrola pristupa zasnovana na ulogama, testiranje itd.

Medoo

medoo

Medoo je „najlakša“ PHP baza podataka, sastoji se samo od jednog fajla 10,9kb. Sjajan mikro framework za male i jednostavne aplikacije.

PHPixie

PHPixie je PHP MVC framework dizajniran za ubrzan develelopment, odlične performanse i jednostavnost. Izbegavanjem što je više moguće ponavljajućeg koda fokusirajući se na to što framework ustvari radi i neverovatne performanse.

CodeIgniter

ci

Iako je već dugo zastupljen i možda došao do kraja svog ciklusa, ovo je definitivno sjajno MVC okruženje. Mi smo ga takođe koristili na mnogim projektima i nismo se razočarali.

Kohana

kohana

Kohana je open source, objektno orjentisan MVC web framefork izgrađen korišćenjem PHP5 od strane tima volontera sa fokusom na brzinu i bezbednost.

Symfony

symfony

Kreiran 2005. godine, Symfony je veoma moćan  i popularan MVC framework. U velikoj meri je inspirsan drugim okruženjima za web aplikacije kao što su Ruby On Rails, Django i Spring. Simfony je verovatno jedan od najkompletnijih PHP framework-a.

Pop PHP

pop

Dok su neka PHP okruženja prilično složena i intenzivna, Pop je izgrađen tako da bude prilagođen svim nivoima iskustva programera.Pop omogućava i početnicima lako snalaženje pomažući im u učenju, ali takođe nudi i rubusne i moćne opcije za naprednije PHP developere.

Phalcon

phalcon

Phalcon je open source okruženje za PHP 5 kreirano kao C-ekstenzija, optimizovano za visoke performanse. Ne morate da naučite ili koristite C jezik, pošto je funkcionalnost izložena putem PHP klasa spremnih za korišćenje. Phalcon omogućava upotrebu objekata kao komponenti zavisno od potreba vaše aplikacije.

Latest posts by Jovan Ivezic (see all)
facebook
twitter
google
pinterest