iwatch

Apple iWatch je "smartwatch" projekat o kome se mnogo priča u zadnje vreme. iWatch funkcioniše kao "nosivi računar" tipa smartphone uređaja koji se nosi na zglobu ruke korisnika.

Glasine o uređaju su vrlo spekulativne, kako Apple nije javno objavio datum izlaska ni plan razvoja ovog uređaja.

Za iWatch se očekuje da će biti ručni sat zakrivljenog stakla, moguće Willow Glass od Coring-a, koji se uparuje ili povezuje sa drugim Apple iOS uređajem kao iPhone ili iPad da bi prikazivo iWatch specifičan sadržaj na uređaju.

Što se tiče mogućnosti, od Apple iWatch se očekuje da će moći da obavlja pozive, prikazuje ID pozivatelja i pristup govornoj pošti, pristup berzi i vremenskoj prognozi, omogućava merenje fitnes i zdravstvenih parametara putem pedometra i senzora, prikaz kordinata i smerova na mapama i još mnogo toga.

Kako će Apple iWatch izgledati?

Za sada moramo se osloniti na predviđanja i spekulacije analitičara. Veličine ekrana se kreću između 1.3 inča i 1.5 inča pa sve do preko 2 inča.

Prema jednom korejanskom izvoru vesti, Apple je sklopio ugovor sa LG kompanijom za proizvodnju ekrana za iWatch uređaj. Ekrani će biti P-OLED, što je ista tehnologija kao na LG G Flex smartphone uređaju.

Sat će takođe biti prekriven Corning super fleksibilnim Willow staklom, koje je dovoljno tanko i fleksibilno da bi se moglo koristiti na zakrivljenim ekranima i posebno dizajnirano za ekrane osetljive na dodir i kompaktibilno sa OLED tenologijom.

apple-iwatch-1

apple-iwatch-3

apple-iwatch-4

apple-iwatch-7

apple-iwatch-8

apple-iwatch-2

Kada će iWatch biti objavljen i koja će biti cena?

Ako ste u toku sa ovom pričom, onda ste verovatno čuli da se ovaj uređaj očekuje još od početka prošle godine. U avgustu 2013, sajt DigiTimes izneo je informaciju da će iWatch biti u prodaji u toku druge polovine 2014 godine.

Analitičari predviđaju cenu između 150 i 230 dolara, nazivajući ga iPod zamenom radije nego smartwatch. S obzirom da je do potencijalnog objavljivanja ostalo više od pola godine, sigurno je da će biti još novosti na ovu temu. Pratite naš blog i ostanite u toku sa novim tehnologijama.

Jovan Ivezic

E-business and internet marketing specialist.