Bootstrap 3 teme

Bootstrap 3 je poslednja verzija popularnog front-end alata. Zato što je nov, ne postoji mnogo tema trenutno dostupnih.

Umesto da čekate da one budu razvijene, možete kreirati sopstvene upotrebom specijalnih alata za razvoj tema (theme builders). Ovi alati sadrže resurse i šablone koji vam mogu značajno olakšati rad.

Ako radite sve od nule, isprobajte osnovni starter kit koji sadrži „kičmu“ – sve što vam je potrebno za početak, ali i ostavlja dosta prostora za kasniju nadogradnju.

U pogledu zarade, takođe je veoma profitabilan posao početi sa izradom tema posvećenih specifičnim nišama i prodavati ih na sajtovima kao što je Themeforest.

Još jedna prednost je u tome što trenutno ne postoji puno ovih tema i dobro je biti prvi.

Bootstrap magic

bootstrap3-teme-02

Bootstrap magic je browser editor, alat koji je fokusiran na kreiranje Bootstrap 3 tema. Poseduje široku paletu opcija za prilagođavanje – od fonta do rasporeda i boja. Možete trenutno pregledati rezultat vašeg rada i na taj način uštedeti dosta vremena. Najbolje od svega je to što je ovo besplatna alatka, koju možete koristi bez dodatnih troškova.

LayoutIt

bootstrap3-teme-01

Ovo je sjajan drag & drop alat koji vam omogućava da lako gradite vašu temu, iako postoji i poseban softver sa kojim možete učiniti mnogo više. Postoji demo verzija softvera koju možete da isprobate i vidite da li će vam to ubrzati i olakšati rad.

Bootstrap start theme

bootstrap3-teme-03

Bootstrap start tema koju je kreirao Matt Jone’s je jedno od najpoularnijih izdanja sa odličnim opcijama. Može biti korišćena kao start tema ili kao framefork za izgadnju vaših sopstvenih child tema koje odgovaraju specifičnim potrebama. U svakom slučaju, nudi mnoštvo funkcija, uključujući više korisnika (buddypress), e-commerce (WooComemerce) i puno opcija za podešavanje CSS-a.

Bootstrap 3 WordPress tema

bootstrap3-teme-04

Ovoj je osnovna Bootstrap 3 tema za WordPress koja nudi mnogo opcija za prilagođavanje. Drugim rečima, ovo je šablon koji vam može uštedeti dosta vremena i truda. Nema mnogo suvišnih komplikovanih opcija i to ga čini još boljim. Šablon je potpuno besplatan, jedino što je potrebno da ostavite vaš mejl da bi mogli da ga preuzmete.

Start bootstrap

bootstrap3-teme-05

Još jedna starter Bootstrap 3 tema koju možete besplatno da preuzmete. Iako nema mnogo opcija, možete raditi na njoj umesto da radite sve od nule. Postoji čak i tema koju možete poručiti i detaljnije prilagoditi za brzi development.

Themestrap

bootstrap3-teme-06

Themestrap vam pomaže da počnete sa izgradnjom tema na ultra brz način. Sve što treba je da unesete nekoliko linija koda i osnovna tema je spremna za upotrebu. Nakon toga možete početi rad na dodatnim opcijama kako bi dobili potpuno funkcionalnu Bootstrap 3 temu.

Getbootstrap

bootstrap3-teme-07

getbootstrap.com, omogućava da se igrate sa različitim varijablama i na kraju preuzmete finalnu verziju bez dodatnih troškova. Jedina mana je što ne možete da vidite promene u realnom vremenu, a sve ostalo je na vrhunskom nivou.

Jovan Ivezic

E-business and internet marketing specialist.