Postoji mnogo načina da date vašem sajtu izgled personalnosti. Uobičajno je da se uradi markiranje nekog pojedinačnog elementa ili svih da bi vaš rad dobio unikatan potpis.

Pored toliko web dizajn tema i trendova, jedan od standardnih i još uvek aktuelnih je upotreba ilustracija u web dizajnu. Ovakve teme obično sadrže velike pozadinske fotografije, ali one su dobro osmišljene i konvertovane u crteže. Bez obzira da li su ručno nacrtane na papiru ili digitalno u njihovo kreiranje je uloženo dosta truda.

Ilustrativni web sajtovi su prilično zanimljivi za pregledavanje i navigacija njima može biti zabavna. Ovo je jamstvo da će ovakav stil zadobiti pažnju.

Međutim za potpuni uspeh potrebno je imati savršen smisao za dizajn i ideju od koje početi. Ilustracije mogu biti urađene na mnogo načina, postoji mnogo različitih stilova i žandrova, samo odaberite one koje će najbolje funkcionisati za vas.

Ako ste zainteresovani da napravite ovakav sajt za sebe, potrebno je da pogledate web sajtove ovoga tipa. Evo nekih inspirativnih primera ilustracija u web dizajnu koji vam mogu pokrenuti kreativnost.

ilustracije-u-web-dizajnu-14

ilustracije-u-web-dizajnu-01

ilustracije-u-web-dizajnu-02

ilustracije-u-web-dizajnu-04

ilustracije-u-web-dizajnu

ilustracije-u-web-dizajnu-05

ilustracije-u-web-dizajnu-06

ilustracije-u-web-dizajnu-07

ilustracije-u-web-dizajnu-08

ilustracije-u-web-dizajnu-09

ilustracije-u-web-dizajnu-10

ilustracije-u-web-dizajnu-11

ilustracije-u-web-dizajnu-12

ilustracije-u-web-dizajnu-13

Jovan Ivezic

E-business and internet marketing specialist.