Besplatni jQuery slider

Ako postoji jedna stvar koju treba da znate o jQuery plugin-ima to je da su stvarno odlični. Oni su za sada najbolji i najbrži mogući način da prikažete svoje neverovatne slike i kratke poruke.

jQuery slider plugin-i su nastali od njihovih veoma primitivnih predhodnika kao što su JPG, GIF i PNG. Profesionalni web dizajneri su počeli da unapređuju kod, miksujući ove statične i ravne elemente i tako kreirali slajdere.

Nakon toga neverovatnog skoka, veliki broj novih verzija slajdera je prerastao iz svog statusa početnik. Ovo je dosta olakšalo posao web dizajnerima i developerima i obeležilo novu eru u konvencionalnosti – sada više nije potrebno da se učita cela stranica da bi se samo promenila slika.

Besplatni jQuery slider plugin-i

Mi ih nazivamo slajderi zbog toga što ne postoji konzistentno ime za njih. Popularni su takođe i različiti termini kao, karusel, galerija, rotator i slično, ali svi imaju jedan smisao: višestruko deljenje sadržaja na jednoj stranici.

U nastavku pogledajte deset odličnih jQuery slajdera koje ćete poželeti da imate na svom web sajtu.

Camera

free-jquery-slider-01

Circular Content Carousel

free-jquery-slider-02

Crafty Slide

free-jquery-slider-03

Diapo

free-jquery-slider-04

Joe Lambert Slider

free-jquery-slider-05

Orbit

free-jquery-slider-06

Refine Slide

free-jquery-slider-07

Rhinoslider

free-jquery-slider-08

jQuery Slider Shock

free-jquery-slider-09

Slippry

free-jquery-slider-10

jQuery slideri su veoma dobri alati za prenošenje poruke koju sajt želi da pošalje posetiocima. Tako smo u mogućnosti da kanališemo informacije bez toga da web stranica izgleda prenatrpano i usporeno prilikom učitavanja. Pored ovoga tu je i lepota u njihovom načinu prezentovanja.

U osnovi rešavamo dve stvari jednim potezom, prvo je praktičnost u slanju informacija i drugo je umetnični izraz delatnosti kojom se bavite.

Jovan Ivezic

E-business and internet marketing specialist.