developer-plugin

Ako ste WordPress developer onda je ovo plugin koji treba da preuzmete pre nego krenete sa radom na razvoju nove teme ili plugina.

Plugin su kreirali developeri firme Automattic, specijalno namenjen WordPress developirama da bi im omogućio optimizovano okruženje za razvoj. WordPress Developer plugin daje vam prisup svim esencijalnim alatima za razvoj tema i pluginova.

Automattic developeri su do sada kreirali neke odlične WordPress pluginove kao što je Jetpack, Vaultpress, Aksimet, Gravatar i sajt Code poet koji sadrži korisne WordPress resurse.

Kada instalirate plugin, pojaviće se ekran sa pitanjem na kojem tipu projekta želite da radite, da bi na osnovu toga ponudio najbolje okruženje za vas.

developer-plugin-wp

Zavisno od toga šta ste odabrali plugin vam daje sugestiju za druge dodatke koje treba da koristite u tome slučaju.

devoper-plugin-wordpress

Instalirajte i aktivirajte bilo koji od predloženih pluginova u samo jednom kliku.

Developer plugin takođe dodaje koristan meni u Tools delu u kontrolnoj tabli, gde možete da vidite listu svih predloženih pluginova. Tamo ćete naći nekoliko korisnih prečica kako da aktivirate konstante u wp-config.php fajlu za debugovanje i generisanje upita u bazu podataka.

Plugin je naročito koristan ako ste početnik u WordPress developmentu i želite da dobijete brz pristup svim najboljim pluginovima koje koriste iskusni WP developeri u svom radu pri kreiranju i debugovanju koda koji je u skladu sa svim WordPress standardima kodiranja.

Preuzmite Developer plugin besplatno iz WordPress-ovog repozitorijuma pluginova.

Jovan Ivezic

E-business and internet marketing specialist.