windows 8

Windows Blue, sledeća verzija Windows 8 operativnog sistema, poznata još i pod nazivom Windows 8.1 će biti dostupna developerima u junu mesecu.

Windows je nedavno izdao službeno obaveštenje o novoj verziji i najavio da će unapređeni operativni sistem sistem biti dostupan za javni pregled u toku Microsoft Build Conference događaja koji  traje od 26-28. juna ove godine.

Spekulacije o Windows 8.1 verziji  su se dosta raširile, možda zbog toga što je u pitanju glavno unapređenje Microsoft operativnog sistema, ali možda i zbog toga što Windows 8 nije ostavio baš najbolji utisak u javnosti i mnogi su izjavili da su viđali i bolja rešenja.

Jedna od najisčekivanijih opcija o kojoj se nagađa da će biti dostupna u novoj verziji,  je ta da će OS omogućiti opciju da se izbegne Start ekran, dozvoljavajući automatsko preusmeravanje na destop. Pored ovoga postoje i najave da će Windows Blue imati i više opcija za prilagođavanje, uključujući i nove teme i boje. Tu se još spominju i nove opcije u tvz. Metro UI panelu za podešavanja, koje su ranije bile dostupne samo za deskop mod.

windows-blue

Microsoft je u Apple stilu, pokrenuo Windows Store preko koje će nova ažuriranja i proizvodi biti dostupni korisnicima. Kompanija nije dala tačan datum kada će nova verzija biti dostupna za krajnje korisnike, pa ako ste umorni od korišćenja Windows 8, ali ipak želite da ostanete u Windows okruženju, moguće rešenje možda nije daleko.

Jovan Ivezic

E-business and internet marketing specialist.