retro-brending

Iako se mlađe generacije ne sećaju tih vremena u periodu sedamdesitih i osamdesetih godina bili su popularni  fotoaparati serije SLR napravljeni u Japanu koji su tada bili industrijski standard.

Poznata dizajnerska grupa Antrepo iz Turske je uradila analizu logotipa i tipografije ovih starinskih fotoaparata i  bili su oduševljeni  logotipima  zasnovanih  na linijama i produženim konutrama fontova koje su dizajneri koristili za većinu ovih proizvoda. Prebacivanje na „manje boldovanu“ tipografiju je verovatno korišćeno da bi se smanjili troškovi proizvodnje.

Nakon završene analize kreativni tim Antrepo agencije se zapitao „šta ako….?“.  Došli su na ideju da logotipe najpopularnijih svetskih kompanija urade u ovome starinskom stilu. U nastavku ćete videti  redizajnirane logoe web lidera poput Googla i Amazona, sajtova za društvene mreže kao što su Twitter i Linkedin mnogi drugi.

Rezultat je zanimljiva kombinacija današnje tehnologije i retro brendiranja. Ovo je takođe i dobar podsetnik koliko se trendovi u dizajnu stalno menjaju i evoluiraju – ali i da ideje iz prošlosti nisu potpuno prevaziđene i da još uvek mogu probuditi inspiraciju.

retro-brending-13 retro-brending retro-brending retro-brending retro-brending retro-brending retro-brending retro-brending retro-brending retro-brending retro-brending retro-brending retro-brending

Jovan Ivezic

E-business and internet marketing specialist.