Instagram filter - Petrovaradinska tvrđava

Instagram je doneo revoluciju u deljenju slika preko interneta. Ovaj servis je brz i lak za korišćenje i nudi veliki broj filtera kojima možete manipulisati. Jedan od popularnijih filtera je “Nashville”, a ovde ćete naučiti kako se on postiže u Photoshop-u.

1. korak

Otvorite svoju fotografiju u photoshop-u, zatim duplim klikom na layer background otključajte ga i nazovite „foto“.

2. korak

Napravite novi layer i popunite ga bojom Red:247, Green: 217, Blue:173 i ostavite opacity na 100% i izaberite blending option: Multiply.

img1

3. korak

Kliknite nazad na „foto“ layer i u opcijama idite Image > Adjustments > Curves. Prvo izaberite zeleni kanal i stavite output na 37. Posle toga idite na plavi kanal i namestite output na 133.

photoshop

4. korak

Posle toga idite u meniju Image > Adjustments > Levels, promenite gamma (vrednost u sredini) na 1,36 i input podesite na 236.

instagram efekti

5. korak

Sada ćemo se igrati sa kontrastom, u meniju idite Image > Adjustments > Brightness / Contrast. Podesite brightness na 6 i contrast na 51. Ne zaboravite da isključite “use legacy” ukoliko je uključen.

img4

 

6. korak

Opet idemo na Image > Adjustments > Curves. Ali ovaj put nameštamo green channel input na 13, a blue channel podešavamo input na 88.

img5

7. korak

Da bi dobili više dubine, promenićemo opet kontrast Image > Adjustments > Brightness / Contrast. Jednostavno unesite vrednosti -6 za brightness i 33 za contrast.

instagram

img6

8. korak

Dajemo poslednji dodir fotografiji tako što idemo na Image > Adjustments > Curves. Podesićemo vrednosti za red channel output: 4, u plavom kanalu (blue channel) podešavamo output na 14. Na kraju označite oba layera >desni klik> merge visible.

instagram filteri

I to je to, napravili smo Instagram efekat na ovoj fotografiji. Ovu tehniku možete snimiti uz pomoć Actions opcije u Photoshop-u i koristiti je na raznim slikama.

Jovan Ivezic

E-business and internet marketing specialist.