Samsung Galaxy S4

Najprodavaniji svetski proizvođač smartphone uređaja ide korak napred, najavljujući još jednu veliku zverku u svojoj Galaxy seriji. Sledeća generacija vodećeg Galaxy smartphona, Samsung Galaxy S4, imaće prema najvama „nesalomivi i neprobojni ekran“.

Kako je izvestio zvanični portparol za Samsung mobilne telefone, kompanija namerava da pusti u prodaju ovaj izuzetni smartphone uređaj već u aprilu 2013. godine.

Očekuje se da Samsung Galaxy S IV ima veći i bolji ekran, kao i mnogo moćniji procesor. Do sada nije bilo zvanične potvrde o ceni ovoga uređaja, pa ćemo verovatno morati da sečekamo  dok se ne pojavi na tržištu da bi saznali više detalja. Slike koje su se pojavile na internetu prikazuju uređaj sa organskom LED diodom (OLED tehnologija) displeja sa nesalomivim ekranom.

Samsung-Galaxy-S4-01

Uređaj će koristiti najnoviju verziju Android operativnog sistema 4.2 Jelly Bean. Da bi obezbedio bolje performanse i multitasking, S 4 će imati moćni 2 GHz Quad Core Cortex A15 procesor i Exynos 5450 Quad čipset.

Korisnici će biti u mogućnosti da uživaju u boljoj preglednosti sa atraktivnim Super AMOLED kapacitivnim ekranom osetljivim na dodir od 5.0 inča, rezolucije 1080 x 1920 piksela i 16 miliona boja.

Samsung-Galaxy-S4-02

Galaxy S4 će imati standardnu litijum-jonsku bateriju, a veća brzina obrade sa 2GB RAM memorije obezbediće bolji multi-tasking nego ranije. Korisnici mogu čuvati svoje važne podatke na neverovatnih 16GB interne memorije, a kao dodatak uređaj ima mogućnost proširivanja eksterne memorije do 64GB preko microSD memorijske kartice.

Samsung-Galaxy-S4-03

Smartphone poseduje visoko kvalitetnu kameru sa zadnje strane, rezolucije 13 megapiksela kao i visok kvalitet videa sa rezolucijom snimanja 1080 piksela pri 30 fps (frejmova po sekundi). Kamera dolazi sa mnoštvom pametnih funkcija kao što su istovremeno HD video snimanje i slikanje, geo tagovanje, touch fokus, detekcija lica, stabilizacija slike, HDR.

Samsung-Galaxy-S4-04

Telefon je opremljen  odličnim karakteristikama za povezivanja kao Wi-Fi 802.11 b/g/n, DLNA, Wi-fi Hotspot, GPRS, EDGE. Korisnici mogu da dele svoje podatke sa drugim uređajima putem Bluetooth v4.0 sa A2DP, EDR i microUSB v2.0 sa podrškom za slotove.

S4 je takođe prepun sa dobrim navigacionih usluga, uključujući A-GPS sistem sa Google maps. Da bi se obezbedile visoke brizine Internet pristupa uređaj poseduje 3G konekciju sa HSDPA do 42,2 Mbps, HSUPA do 5,76 Mbps, LTE, Cat3, 50 Mbps UL, 100 Mbps DL.

Jovan Ivezic

E-business and internet marketing specialist.