Za mesec novembar smo napravili listu WordPress postova koji opisuju kako da podesite funkcije u admin panelu i nekoliko trikova za web dizajnere i programere. Naravno, nikad ne izostavljamo WordPress početnike tako da smo i ovog puta uključili nekoliko postova sa sjajnim dodacima i fantastičnim jQuery slajderima.

Prilagođavanje WordPress Admin Kontrolne Table za Klijente

Svaki dizajner dobija pitanja od klijenta o WordPress admin kontrolnoj tabli. Za početnike to je najstrašnije i zbunjujuće mesto, pogotovo kada treba da se uradi nešto više od kreiranja postova. Šta je blogroll? Kako kreirati meni?

Ovaj post od WPTuts vam pokazuje kako da sakrijete administratorske funkcije sa kontrolne table koje Vas klijent verovatno nikad neće morati da koristi. Time ćete smanjiti zbunjenost i opasnost od eventualne katastrofe ako slučajno nešto izbrišu, a nisu trebali.

WordPress Snippets za Rad sa Socijalnim mrežama: CatsWhoCode.com

Kako blogovanje nastavlja da se razvija u pogledu društvenih mreža tako i mi možemo koristiti lakše i brže načine za dodavanje novina u dizajnu naših blogova – ne samo u sidebar-ovima i footer-ima. Saznajte  kako dodati nove funkcionalnosti na vaš blog dizajn – Facebook i Twitter komentare, google plus update i još mnogo toga. Više informacija na CatsWhoCode.com .

23 Saveta za Kreiranje WordPress Sajta za Mobilne Telefone: Smashing Hub

Mobilno pretraživanje ne prestaje da se raste iz dana u dan, pa je važno imati sajt koji može da odgovori na takve zahteve. Ovaj post Vam nudi 23 saveta kako da napravite Vaš sajt više mobile friendly od dizajna do pluginova.

WordPress Developer Alatke i dodaci: Digging into WordPress

Digging into WordPress je jedna od najtemeljnijih i najpoštovanijih knjiga na temu WordPress-a. Kreatori ove knjige u ovom postu daju savete za WordPress dizajnere i programere kako bi povećali njihovu produktivnost.

WordPress na LinkedIn:Code Poet

Code Poet je sajt ljudi koji su kreirali WordPress. Ovo je jedan kratak post koji vas upoznaje sa malom tajnom gde WordPress profisionalci diskutuju o svemu što je vezano za ovu temu. Oni naime imaju svoj mali klub na LinkedIn-u koji je veoma aktivan. Obavezno pogledajte!

Kako saznati koja je WordPress tema na sajtu koji vam se sviđa?

Ako nađete neki sajt na kome vam se dopao i želite da saznate koju temu koristi onda ćete obožavati ovaj sajt. Evo sajta koji  nudi mogućnost da na osnovu url adrese saznate ime WordPress teme koja se dati sajt koristi. U svakom slučaju koristan alat.

JQuery Slider Shock – Responsive Slider: WPMU.org

Moćan JQuery slider pod imenom Slider Shock, ima i besplatnu i premium verziju.Opcije koje nudi besplatna verzija su impresivne. Slider je responsive, jednostavan za korišćenje i nudi veliki broj naprednih mogućnosti.Premium verzija ide korak dalje i nudi dinamički sadržaj postova.

Jovan Ivezic

E-business and internet marketing specialist.