Prošle nedelje imali smo prilike videti neke vrlo korisne aplikacije za pomoć web dizajnerima i developerima. Za danas smo pripremili drugi deo ove kolekcije u kojoj ćemo pokazati novih 5 aplikacija i pomoćnih alata.

Erlywarn

Erlywarn vrši monitoring Vašeg web sajta , tj vrši funkciju ranog upozoravanja i šalje obaveštenja svaki put kada web sajt reaguje na neuobičajen način.
Cena osnovnog paketa iznosi 1£ na mesečnom nivou.

PicMonkey

PicMonkey je vrlo korisna aplikacija za brzo editovanje slika, veoma je laka za upotrebu i omogućava da, pored standardnih opcija za edit, sa lakoćom date efekat nip & tuck Vašim fotografijama ili čak da kombinujete dve fotografije.

stickyMojo

je stiki traka koja može da se doda na vrh ili na dno web sajta, to je jQuery dodatak veoma lagan na resursima, brz i fleksibilan. StickyMojo je kompatibilan sa svim poznatim browserima uključujući i IE8.

Chibi

Chibi je javascript mikro frejmvork čija je minified veličina samo 5 kb dok je uz upotrebu gzipp opcije to prepolovljeno na 2 kb što znači da bez problema može da se koristi kao inline na pojedinačnim stranicama web aplikacija. Podržava sve novije browsere u kojima DOM operacije izvršava 20-50% brže nego dosta razvijeniji frejmvorci.

Opera Mobile Emulator

je besplatni emulator za testiranje dizajna i aplikacija koja će prikazati izgled Vaših stranica web sajta kao na mobilnom telefonu. Kompatibilna je sa Opera Dragonfly za napredno debagovanje CSS, JS i ostalih performansi.

Jovan Ivezic

E-business and internet marketing specialist.