Industrija dizajna je verovatno jedna od onih sa najvećom ekspanzijom I najbržim razvojem. Dizajneri moraju pratiti sve, uključujući tu I nove trenedove u vizuelnom dizajnu, tehnologije poput jQuery, HTML5 I CSS3. Ove tehnologije omogućavaju dizajnerima da razvijaju svoju kreativnost kroz produkciju dizajna I prave bogatije radove. U današnjem postu želim sa Vama da podelim neke veoma zanimljive I korisne CSS3 tutorijale za pravljenje raznih web dizajn elemenata I instrukcija. Iskoristite ovu kolekciju kako bi naučili nešto novo I pripremili se za web koji dolazi u bliskoj budućnosti.

Quickly Build a Swish Teaser Page With CSS3

U ovom tutorijalu naučićete kako da napravite dinamičku stranicu samo uz pomoć CSS, bez upotrebe slika ili dizajniranja u fotošopu. Ovu tehniku možete upotrebiti za bilo koju aplikaciju ili websajt koje spremate za krajnju upotrebu.


How to Create a CSS3 Dropdown Menu [Tutorial]

U ovom kratkom tutorijalu naučićete da kodirate navigacioni meni u čistom CSS3. Jednostavan, čist I profesionalan pristup.


Orman Clark’s Vertical Navigation Menu: The CSS3 Version

Prateći ovaj tutorijal naučićete da re-kreirate Orman Klarkov vertikalni navigacioni meni uz pomoć CSS3 I jQuery, koristeći minimalnu moguću količinu slika.


Accordion with CSS3

U ovom tutorijalu videćete kako kreirati niz koji će animirati delove sadržaja po otvaranju ili zatvaranju stranice uz pomoć skrivenih inputa I komandi.

Tutorial: CTA button without images using CSS3 and Entypo

U ovom tutorijalu naučićete da kreirate dugmiće uz pomoć 100% CSS i Entypo. Dugmići bez slika su fleksibilniji, zahtevaju manje podataka za download I lako se menjaju.

Create the Illusion of Stacked Elements with CSS3 Pseudo-Elements

U ovom tutorijalu Tom Keni će pokazati kreiranje iluzije zakačenih elemenata uz pomoć CSS3 pseudo-elemenata.


Pure CSS3 LavaLamp Menu

Još jedan odličan tutorijal za kreiranje jQuery efekta. Naučite kako se kreira LavaLamp efekat uz pomoć CSS3 promene.


CSS3 signup form

U ovom artiklu upoznaćete kako dizajnirati čistu I atraktivnu prijavnu formu.


Timeline Portfolio

U ovom tutorijalu videćete kako kreirati prelep I impresivan portfolio uz pomoc Timeline jQuery dodatka I CSS3.

Apple-like Login Form with CSS 3D Transforms

U ovom tutorijalu videćete kako upotrebiti CSS3 transformaciju da bi kreirali interesantan flipping efekat u Apple-inspirisanoj formi.

Jovan Ivezic

E-business and internet marketing specialist.