Pri izradi vebsajta ili aplikacije ikonice igraju veliku ulogu pošto se koriste na razne načine. Pretraživači ikonica vam ubrzavaju posao i štede vam dragoceno vreme.

Izbor pravih ikonica za projekat web dizajna može biti izazovan, ali na svu sreću postoji nekoliko hiljada kompleta ikonica koji su dostupni online i iz kojih možete da napravite izbor za vaše potrebe. Pretraga ikonica na internetu je olakšana pojavom raznih pretraživača i biblioteka za ikonice.

Standardno ikonice ne zauzimaju puno prostora maksimalno mogu biti 256 * 256 a minimum je 16 * 16 što može lako privući pažnju posetilaca. Ikonice se pojavljuju u različitim dizajnima i samim tim možemo ih izabrati prema našim potrebama.

Obično pretraživač nam omogućava da tražimo informacije na internetu preko ključnih reči ili fraza. Kada posetimo pretraživač ikonica potrebna web stranica se učita iz baze i pruža nam relevantne informacije i samim tim štedi vreme. Ikonice se pretežno koriste u pretraživačima da naznače određene informacije posetiocima.

Sa atraktivnim ikonicama možete privući još veći broj posetilaca koji će pronaći korisne informacije. Većina pretraživača za ikonice ima filtere za ključne reči, tagove, boje, veličinu, licencu kako bi se suzili rezultati pretrage i uštedelo vreme. U nastavku članka predstavićemo nekoliko izvora za ikonice.

Iconfinder

Icon Archive

Icon Search Engine

IconsPedia

SoftIcons

Very Icon

Icons Search Engine

Icon Seeker

Jovan Ivezic

E-business and internet marketing specialist.