Kao dizajneri ponekad imamo klijente koji imaju određeni budžet u koji moraju da se uklope a žele divnu, fantastičnu nikad viđenu vizit kartu i to brzo. Čak se dešava da su i sami dizajneri klijenti sa takvim zahtevima.Vizit karta se smatra za prvu sliku koja ostavlja utisak i prenosi klijentu osnovne informacije o tome čime se bavite i kada pogledaju vašu vizit kartu počnu da imaju neku sliku o vama i poslu koji radite i kako ga radite. Iz ovih razloga vaša vizit karta treba da ostavlja utisak profesionalnog i različitog. Stvaranjem unikatne vizit karte imate mogućnost da se izdvojite od ostalih. U nastavku članka pripremili smo vam lepu kolekciju besplatnih PSD-a da vam pomognu u procesu izrade dizajna.

Ovo je vizit karta koja dolazi u 4 različite šeme boja. Možemo reći da se izdvaja od ostalih zbog svoje teksture i celokupan dizajn je vrlo čist i može da se upotrebi za bilo koji tip kompanije.

Ova vizit karta je minimalistična a sa druge strane ostavlja prijateljski osećaj. Iskreno govoreći kada se dizajnira minimalistička vizit karta često se ili pretera ili premalo uradi i sama poenta minimalizma se gubi. Zbog osećaja koji ostavlja i svog ilustrativnog dizajna odlična je za kreativne i zanatske poslove. Još jedan lep detalj je što dolazi sa tri različite pozadine.

U ovom paketu vizit karti svaka je urađena u atraktivnim bojama. Veoma su smele i privlače pažnju. Ukoliko se odlučite za ovu varijantu preporučujemo da isprobate više vrsta papira pre štampanja veće količine.

U ovom kompletu je 5 unikatnih dizajna vizit karti. Svaki dizajn ima samo prednju stranu pa na vama ostaje da osmislite zadnju stranu ukoliko vam je to potrebno. Možemo slobodno da preporučimo ove dizajne za individualne vizit karte.

Još jedna vizit karta urađena minimalstički. Crno-bela kombinacija je uvek pravi izbor i može da se upotrebi za bilo koji posao. Ova vizit karta je odlična za firmu koja se bavi informacionim tehnologijama, ili čak štampom i fotokopiranjem. Još jedna bitna stvar je cena izrade koja je najniža jel nema boja.

U ovoj kolekciji imate 10 besplatnih predloga za vizit kartu. Većina dizajna je ilustrativna a u isto vreme čista i jednostavna. Moramo napomenuti da nemaju pozadinu pa ćete morati sami da je uradite po potrebi.

U ovoj kolekciji vizit karti imate 7 varijanti koje su bazirane na upotrebi fotografije u svom dizajnu. Različita su mišljenja oko upotreba fotografija u dizajnu vizit karte ali u slučaju da vaš posao najbolje islustrije fotografija ovo je pravi izbor za vas.

Kada se pogleda ova vizit karta odmah vas asocira na održavanje travnjaka ili nešto vezano za ekologiju. Konceptualno veoma je jednostavnja i sadrži samo 3 layer-a.

Još jedan odličan primer. Detalji su lako vidljivi i kompletan dizajn je odlično izbalansiran. Odlična je za kompanije i veća preduzeća zbog čistog i preglednog dizajna.

To nije samo vizit karta

Vizit karta može biti jedina stvar koju imate da prikažete vaš posao. Većina ljudi stvara ozbiljne zaključke na osnovu vaše vizit karte tako da morate imati takvu vizit kartu koja će najbolje da reflektuje kvalitet vašeg posla i ciljeve. Ne želite da imate legalan i funkcionalan posao, potencijalne klijente i neku neprofesionalnu vizit kartu na osnovu koje će odlučiti da ne posluju sa vama.

Takve stvari se dešavaju svaki dan i morate biti obazrivi. Vizit karta mora da ostavlja utisak koji će klijenta privoleti da radi sa vama. Kvalitet i individualnost vizit karte čine da se individua ili posao izdvajaju iz mora drugih. Nemojte dopustiti sebi da vam posao trpi zbog loše vizit karte.

Jovan Ivezic

E-business and internet marketing specialist.