Bilo da izaberete nas ili neku drugu firmu za rad na vašem web, grafičkom dizajnu ili marketingu treba da težite da vam jedna agencija za digitalni marketing obavlja sve poslove. Evo i zašto:

Ponude kompleta usluga

Ako želite da uštedite nešto novca ovo je pravi način. Većina dizajn firmi će vam ponuditi popuste na komplet usluga koji nude pogotovo ako su već radili za vas.

Doslednost

Što više ljudi radi na identitetu vaše firme i marketinga veći je rizik da će doći do mimoilaženja u idejama i mišljenjima. Ne zaboravite da gradite vaš brend odnosno identitet. Želite da vas vaši klijenti što lakše identifikuju sa vašim logom, marketing materijalom, signalizacijom itd. Morate se potruditi da su svi elementi vašeg identiteta jasno definisani i slični kako se potencijalni klijenti ne bi zbunili.

Efikasnost

Kada treba nešto novo da se stvori, često dizajner koji je već radio za vas ima sačuvane vaše prethodne projekte. To znači da ako treba nešto da se menja na nekom postojećem projektu ne treba da izmišljate točak i angažujete novog dizajnera i da plaćate redizajn. Isto tako ako dizajner radi nešto novo za vas on već ima sve boje, kontakt podatke i ostale informacije koje je koristio na vašim projektima. Dizajner tako štedi vreme a samim tim i vaš novac.

Manje muke

Teško je pamtiti ko je šta dizajnirao za vas, ili želite da vaš webmaster koristi sličan dizajn na webu kao na štampanom materijalu. Ako imate jedan kontakt koji može sve ovo da uradi držite ga se jel ćete tako uštedeti i vreme i novac.

Familijarnost sa vašim poslom

Korišćenjem jedne firme za sve vi izgrađujete odnos. Dobar dizajner će uvek znati vaš URL, vaše kontakt informacije, boje koje je koristio, FTP podatke itd. Sve ovo doprinosi smanjenju gubljenja vremena na podelu tih informacija sa više ljudi. Bitna stvar je da što duže sarađujete sa jednom firmom to se oni bolje upoznavaju sa vašim biznisom i samim tim mogu bolje da ga predstave kroz dizajn.

Obostrane koristi

Kako razvijate vaš posao dizajneri mogu da uče o vama i obrnuto. To je obostrana korist. Pitate se kako je to moguće? Reći ćemo samo da 95% poslova dolazi preko preporuka. Ovo znači da mi želimo da vi budete zadovoljni. Svaki dizajner ima za cilj da mu klijent bude zadovoljan uslugom.

Jovan Ivezic

E-business and internet marketing specialist.