Dizajn igra ključnu ulogu u formiranju percepcije brenda i privlačenju pažnje potencijalnih kupaca. Bez obzira da li je reč o web dizajnu, grafičkom dizajnu ili marketinškim materijalima, kvalitetan dizajn može imati značajan uticaj na uspeh poslovanja. Kada je u pitanju angažovanje dizajnerske firme, mnogi se pitaju da li je bolje imati jednog proverenog partnera za sve svoje dizajnerske potrebe ili angažovati različite agencije za različite projekte. U ovom tekstu istražićemo nekoliko ključnih razloga zašto se držati jedne dizajnerske firme može biti optimalno rešenje.

Bilo da izaberete nas ili neku drugu firmu za rad na vašem web, grafičkom dizajnu ili marketingu treba da težite da vam jedna agencija za digitalni marketing obavlja sve poslove. Evo i zašto:

 

Ponude kompleta usluga

Ako želite da uštedite nešto novca ovo je pravi način. Većina dizajn firmi će vam ponuditi popuste na komplet usluga koji nude pogotovo ako su već radili za vas. Uzimajući sve usluge od iste firme, možete dobiti povoljnije cene i dodatne pogodnosti.

Doslednost

Što više ljudi radi na identitetu vaše firme i marketinga veći je rizik da će doći do mimoilaženja u idejama i mišljenjima. Ne zaboravite da gradite vaš brend odnosno identitet. Želite da vas vaši klijenti što lakše identifikuju sa vašim logom, marketing materijalom, signalizacijom itd. Morate se potruditi da su svi elementi vašeg identiteta jasno definisani i slični kako se potencijalni klijenti ne bi zbunili.

Personalizovani pristup

Rad sa jednom dizajnerskom firmom omogućava vam da razvijete personalizovaniji odnos sa timom dizajnera. Oni će postati upoznati sa vašim specifičnim potrebama, preferencijama i ciljevima, što može rezultirati dizajnom prilagođenim upravo vama i vašem brendu. Ovaj personalizovani pristup može doprineti stvaranju jedinstvenih i originalnih dizajnerskih rešenja koja će se istaći u moru konkurencije.

Efikasnost

Kada treba nešto novo da se stvori, često dizajner koji je već radio za vas ima sačuvane vaše prethodne projekte. To znači da ako treba nešto da se menja na nekom postojećem projektu ne treba da izmišljate točak i angažujete novog dizajnera i da plaćate redizajn. Isto tako ako dizajner radi nešto novo za vas on već ima sve boje, kontakt podatke i ostale informacije koje je koristio na vašim projektima. Dizajner tako štedi vreme a samim tim i vaš novac.

Manje muke

Teško je pamtiti ko je šta dizajnirao za vas, ili želite da vaš webmaster koristi sličan dizajn na webu kao na štampanom materijalu. Ako imate jedan kontakt koji može sve ovo da uradi držite ga se jel ćete tako uštedeti i vreme i novac. Centralizovanje svih dizajnerskih poslova kod jedne firme može značajno olakšati administrativne procese i smanjiti mogućnost grešaka.

Familijarnost sa vašim poslom

Korišćenjem jedne firme za sve vi izgrađujete odnos. Dobar dizajner će uvek znati vaš URL, vaše kontakt informacije, boje koje je koristio, FTP podatke itd. Sve ovo doprinosi smanjenju gubljenja vremena na podelu tih informacija sa više ljudi. Bitna stvar je da što duže sarađujete sa jednom firmom to se oni bolje upoznavaju sa vašim biznisom i samim tim mogu bolje da ga predstave kroz dizajn.

Obostrane koristi

Kako razvijate vaš posao dizajneri mogu da uče o vama i obrnuto. To je obostrana korist. Pitate se kako je to moguće? Reći ćemo samo da 95% poslova dolazi preko preporuka. Ovo znači da mi želimo da vi budete zadovoljni. Svaki dizajner ima za cilj da mu klijent bude zadovoljan uslugom.

Dugoročna saradnja sa istom dizajnerskom firmom omogućava i klijentima i dizajnerima da izgrade međusobno poverenje i razumevanje, što često rezultira kvalitetnijim i uspešnijim projektima.

Komunikacija i transparentnost

Iako postoji mnogo prednosti saradnje sa jednom dizajnerskom agencijom, važno je imati na umu i izazove koji mogu nastati. Na primer, postoji mogućnost da agencija ne nudi određene stilove ili pristupe koji su poželjni za određeni projekat.
Međutim, ovi izazovi mogu se prevazići kroz otvorenu komunikaciju i jasno definisanje očekivanja. Uspešna saradnja zahteva transparentnost i aktivno uključivanje obe strane u proces kreiranja.

Zaključak

Pozivamo vas da razmislite o prednostima i izazovima saradnje sa jednom dizajnerskom firmom. Ako želite da saznate više o tome kako naš tim može doprineti vašem brendu, slobodno nas kontaktirajte za dodatne informacije ili da zakažemo sastanak. Pored toga, možete istražiti naše prethodne projekte i reference kako biste dobili bolji uvid u našu stručnost i pristup dizajnu. Vaš uspeh je naš prioritet, i radujemo se mogućnosti da zajedno radimo na vašim projektima.

Jovan Ivezic

E-business and internet marketing specialist.