Web dizajn je svakako stvar ličnog ukusa i nešto što služi za interakciju. Kada pravite okruženje za internet odnosno web sajt nije na odmet malo inspiracije sa strane kako bi to trebalo da izgleda po sadašnjim trendovima.

U ovom članku predstavićemo 10 zanimljivih dizajna koji bi trebali da vam pokrenu ideje i pomognu u dizajnu.

Dizajn i umetnost: Lako je predstaviti slike u par redova ili u nekoj vrsti mreže. German Lopez je stvorio ceo svet međutim. Njegove ideje trepere na ekranu i lebde u vazduhu.

Universo

Posao: Hannah Heller je stvorila taktilni svet notebook računara i snimaka nešto kao virtuelnu umetničku radionicu.

Hellerbell

Fotografija: Od početne strane sajt vam jasno govori da arhitekturalne slike od Cornelis Van Wieren-a su neposredne, darežljive i impresivne.

Cornelis Van Wieren

Šou-biznis: Glumica i novelista Petra Bryant se predstavlja na dosta smeloj prezentaciji bez teksta i navigacije gde posetilac ima magično okruženje koje ga prosto mami da klikne na ikonice i vizuelna rešenja.

PB

Web dizajn: Glumica i web dizajner Deborah Foreman koristi predivne slike i ilustracije i može se reći da je ovladala tehnike za dobijanje maksimalnih rezultata.

Deborah Foreman

Slikarstvo: Koje je bolje mesto za predstavljanje dela jednog slikara nego galerija. Reece Rawland vas vodi upravo tamo i omogućava vam da prođete kroz istu.

Reece Rawland

Film: Mali detalji čine sveže i jasne ideje. Svedok stvaralac filmova John Frederick Schindler III omogućava vam da pomoću mouseover-a preko određenih elemenata gledate kako se klipovi pojavljuju na old school TV uređaju na portfolio strani.

Knowbody

Humanitarne organizacije: Na sajtu 1America dugmići su pokretni grafički elementi gde se sadržaj neočekivano i kreativno pojavljuje. Kao dodatak tu su Bono i Mary J. Blidge.

Mixnicity

Ilustracije i stil: Dve stvari se ističu na Thiluu web sajtu: prva je suptilna upotreba zvuka, druga je kreativno korišćenje layer-a sa slikama i tekstom sa menijem koji reaguje neočekivano na klik.

Thiluu

Izdavaštvo i komunikacije: Sproud koristi istaknute grafičke elemente od samog početka tu su klikabilni delove ilustracije balansirani sa dugmićima koji su bazirani na tekstu.

Sproud

Jovan Ivezic

E-business and internet marketing specialist.