10 Web Sajtova za Inspiraciju


10 Web Sajtova za Inspiraciju

Web dizajn je svakako stvar ličnog ukusa i nešto što služi za interakciju. Kada pravite okruženje za internet odnosno web sajt nije na odmet malo inspiracije sa strane kako bi to trebalo da izgleda po sadašnjim trendovima.

U ovom članku predstavićemo 10 zanimljivih dizajna koji bi trebali da vam pokrenu ideje i pomognu u dizajnu.

Dizajn i umetnost: Lako je predstaviti slike u par redova ili u nekoj vrsti mreže. German Lopez je stvorio ceo svet međutim. Njegove ideje trepere na ekranu i lebde u vazduhu.

Universo

Posao: Hannah Heller je stvorila taktilni svet notebook računara i snimaka nešto kao virtuelnu umetničku radionicu.

Hellerbell

Fotografija: Od početne strane sajt vam jasno govori da arhitekturalne slike od Cornelis Van Wieren-a su neposredne, darežljive i impresivne.

Cornelis Van Wieren

Šou-biznis: Glumica i novelista Petra Bryant se predstavlja na dosta smeloj prezentaciji bez teksta i navigacije gde posetilac ima magično okruženje koje ga prosto mami da klikne na ikonice i vizuelna rešenja.

PB

Web dizajn: Glumica i web dizajner Deborah Foreman koristi predivne slike i ilustracije i može se reći da je ovladala tehnike za dobijanje maksimalnih rezultata.

Deborah Foreman

Slikarstvo: Koje je bolje mesto za predstavljanje dela jednog slikara nego galerija. Reece Rawland vas vodi upravo tamo i omogućava vam da prođete kroz istu.

Reece Rawland

Film: Mali detalji čine sveže i jasne ideje. Svedok stvaralac filmova John Frederick Schindler III omogućava vam da pomoću mouseover-a preko određenih elemenata gledate kako se klipovi pojavljuju na old school TV uređaju na portfolio strani.

Knowbody

Humanitarne organizacije: Na sajtu 1America dugmići su pokretni grafički elementi gde se sadržaj neočekivano i kreativno pojavljuje. Kao dodatak tu su Bono i Mary J. Blidge.

Mixnicity

Ilustracije i stil: Dve stvari se ističu na Thiluu web sajtu: prva je suptilna upotreba zvuka, druga je kreativno korišćenje layer-a sa slikama i tekstom sa menijem koji reaguje neočekivano na klik.

Thiluu

Izdavaštvo i komunikacije: Sproud koristi istaknute grafičke elemente od samog početka tu su klikabilni delove ilustracije balansirani sa dugmićima koji su bazirani na tekstu.

Sproud

Latest posts by Jovan Ivezic (see all)
facebook
twitter
google
pinterest