Za svakodnevne informacije, Google nudi širok spektar alata koji vam omogućavaju da ostanete informisani, organizovani i povezani sa svetom oko vas. Od vodećeg agregatora vesti do personalizovanih preporuka i mogućnosti praćenja specifičnih tema, Google pruža sveobuhvatno iskustvo za sve vaše potrebe. Bez obzira da li je reč o pronalaženju najnovijih vesti iz različitih oblasti, istraživanju interesantnih tema ili organizovanju vremena i zadatka, Google alati su tu da vam olakšaju svakodnevni život i da budete produktivni, kreativni i informisani, gde god da se nalazite i šta god da radite.

Za svakodnevne informacije

infobae news portal pwa in spanish
Izgled PWA za Infobae / Izvor slike: Google Developers

 

Google News

I dalje vodeći agregator vesti, Google News sada nudi i personalizovane preporuke i mogućnost praćenja specifičnih tema. Na osnovu vaših interesa, Google News će vam prikazati vesti iz relevantnih izvora, a možete i sami da odaberete teme koje želite da pratite. Dostupne su vesti iz različitih kategorija, kao što su politika, sport, biznis, zabava i tehnologija. Pored toga, Google News nudi i opciju da sačuvate vesti za kasnije čitanje, kao i da ih podelite sa drugima.

Google Discover

Otkrijte zanimljive članke, videozapise i drugo na osnovu vaše istorije pretrage i pregledanja. Google Discover koristi veštačku inteligenciju da vam predloži sadržaj koji bi vas mogao zanimati. To može biti bilo što, od recepata za jelo koje ste juče tražili do recenzija filma o kome ste razmišljali da ga gledate. Google Discover je odličan način da otkrijete nove stvari i da se informišete o temama koje vas zanimaju.

Google Search

google search screen on mobile phone

Najbolji prijatelj za sve vaše potrebe za istraživanjem, Google Search se i dalje poboljšava sa naprednom tehnologijom za razumevanje prirodnog jezika. Sada možete da postavljate pitanja na Google Search na isti način kao da razgovarate sa drugom osobom, a Google će vam dati precizne i relevantne odgovore. Pored toga, Google Search nudi i niz drugih funkcija, kao što su pretraga slika, videozapisa, mapa i vesti.

Google Assistant

Lični digitalni asistent koji može postavljati alarme, kontrolirati pametne kućne uređaje, prevoditi jezike i odgovarati na pitanja. Google Assistant je dostupan na pametnim telefonima, pametnim zvučnicima, pametnim displejima i pametnim satovima. Pomoću Google Assistanta možete da:

Postavljate alarme i podsetnike

  • Proveravate vremensku prognozu
  • Puštate muziku i podkaste
  • Tražite informacije o restoranima, filmovima i ostalim mestima
  • Šaljete tekstualne poruke i emailove
  • Kontrolišezr pametne kućne uređaje
  • Prevodite jezike
  • I još mnogo toga

Za produktivnost i organizaciju

google sites

Google Calendar

Planirajte svoj dan, nedelju ili mesec i podelite raspored sa drugima. Google Calendar je odličan alat za praćenje vaših termina, sastanaka i događaja. Možete da kreirate više kalendara za različite aspekte svog života, kao što su posao, škola i privatni život. Pored toga, Google Calendar vam omogućava da podelite svoj raspored sa drugima, tako da možete da koordinirate svoje termine i da se bolje organizujete.

Google Keep

Digitalne beleške, liste i snimci za brzo zapisivanje ideja i zadataka. Google Keep je jednostavan i praktičan alat za beleženje vaših ideja, zadataka i misli. Možete da kreirate tekstualne beleške, liste, snimke i crtanje. Pored toga, Google Keep vam omogućava da dajete beleške u zajedničku upotrebu sa drugima, tako da možete da sarađujete na projektima i da se lako podsetite svojih zadataka.

Google Tasks

Kreirajte i upravljajte svojim to-do listama, postavljajte rokove i dobijajte podsetnike. Google Tasks je jednostavan alat za upravljanje vašim zadacima. Možete da kreirate to-do liste, dodate zadatke, postavljate rokovi i dobijate podsetnike. Pored toga, Google Tasks vam omogućava da dajete zadatke u zajedničku upotrebu sa drugima, tako da možete da sarađujete na projektima.

Google Drive

Cloud storage za sve vaše dokumente, tabele, fotografije, video zapise i druge fajlove, sa dostupnošću sa bilo kog uređaja sa internet konekcijom. Google Drive nudi 15 GB besplatnog prostora, a možete se pretplatiti na dodatni prostor ako vam je potreban. Sa Google Drive-om, vaši fajlovi su sigurni i dostupni uvek i svuda, bilo da radite na računaru, telefonu, tabletu ili pametnom telefonu.

Pored toga, Google Drive vam omogućava:

  • Saradnju na dokumentima, tabelama i prezentacijama u realnom vremenu sa drugima.
  • Sinhronizaciju fajlova na više uređaja.
  • Prebacivanje fajlova direktno u Google Drive sa drugih usluga kao što su Gmail i Google Photos.
  • Pretraživanje fajlova po ključnim rečima i filtriranje prema datumu i tipu fajla.

Google Docs, Sheets i Slides

Kreirajte i uređujte dokumente, tabele i prezentacije online, u realnom vremenu i sa saradnicima. Google Docs, Sheets i Slides su besplatne alternative popularnim Microsoft Office programima Word, Excel i PowerPoint. Sa ovim alatkama možete:

  • Kreirati nove dokumente ili učitati postojeće iz svog računara.
  • Uređivati dokumente, tabele i prezentacije u preglednom i intuitivnom interfejsu.
  • Saradnju na dokumentima sa drugim osobama u realnom vremenu, i vidite promene kako se dešavaju.
  • Dodavanje komentara i sugestija na dokumente.
  • Izvoz dokumenata u različite formate, kao što su PDF, DOCX, XLSX i PPTX.

Jovan Ivezic

E-business and internet marketing specialist.