Najnoviji projekat koji dolazi iz Google-a pod nazivom Google+ ima odličnu perspektivu po onome što je najavljeno vezano za isti a to je poboljšano personalizovano pretraživanje interneta, stvaranje i deljenje, komunikacija, upload kao i bookmark svih zanimljivih stvari.

Prva od mogućnosti koja je predstavljena naziva se Circles, a ona omogućava da se dele specifične informacije sa predefinisanim grupama ljudi. Recimo da imate grupu prijatelja koja je opsednuta Star Wars-om i naletite na internetu na neku interesantnu sliku devojke u kostimu Dart Vejdera Circles vam omogućava da to podelite sa svojom Star Wars grupom, i sigurni ste da to neće videti vaša baka ili šef.

Hangouts je sledeći elemenat Google+ projekta koji dozvoljava grupi od deset prijatelja da komunicira u realnom vremenu sa bilo kog mesta na planeti. Možete da se priključite grupi u bilo koje vreme, pa čak i da zakasnite sa stilom sve zavisi od vas. Ovo je odličan način da ostanete u kontaktu sa vašim prijateljima i porodicom, a pri tom da kažete zbogom Skype-u.

Sparks je sledeći unikatan aspekt Google + projekta. Sparks je ekskluzivan search bar koji vuče sve što može da vas interesuje. Ova opcija deluje kao stari dobri Google search bar, ali ćemo još videti kakve interesantne elemente će jos da ponudi kad projekat zaživi.

Instant Upload je sledeći na listi i deluje kao jedna od boljih opcija novog projekta. Vaš telefon će automatski da upload-uje bilo koju sliku ili video koji napravite i sačuva ga u vaš album. Jedino što vam preostaje je da izaberete za koga će koje slike i video da budu vidljivi.

I na kraju tu je Huddle, san svake sedmakinje koja obožava Justin Bieber-a.  Huddle dovodi dopisivanje na sledeći nivo jel vam dozvoljava da kombinujete različite konverzacije u jednu i da tako stvarate grupu za dopisivanje sa istim ili sličnim interesovanjima.

Google…Da li će ikada prestati da nas zapanjuje?

Jovan Ivezic

E-business and internet marketing specialist.