Pregled web dizajn novosti i inovacija za mesec Jun 2011. Nove aplikacije, socialne mreže, korisni dodaci i odlični besplatni i komercijalni fontovi.

ThinkBook

ThinkBook je aplikacija za stvaranje i organizaciju beleški na iPad-u. Omogućava stvaranje više kolekcija beleški u zavisnosti od toga kako želite da se organzujete. Aplikacija ima i sposobnost da pomoću ugrađenih alata reorganizuje vaše beleške na način koji vi želite.

Geeje

Geeje je oblik social media početne strane u kojoj možete pratiti ljude koje znate na socijalnim mrežama i servisima. Svaka osoba ima svoj lični feed sa svim sadržajem sa svih profila na socijalnim mrežama i servisima.

GridCalc

GridCalc je grid kalkulator vrlo jednostavan za upotrebu sa svim mogućim kombinacijama grid layout-a baziranim na širini kolone i veličini dna koju zadate.

DropIn

DropIn je in-tray dodatak za Dropbox nalog. Omogućava lako praćenje promena na vašem Dropbox nalogu, a postoji i mogućnost podešavanja filtera i smart foldera za kontrolu sadržaja koji će vam DropIn prikazati, a tu su i neizbežne notifikacije o svim promenama na vašem Dropbox nalogu.

jQuery-Lifestream

jQuery-Lifestream je dodatak za jQuery koji omogućava da napravite CSS-styled lifestream na vašem sajtu koji vuče promene sa feedova socijalnih medija i mreža kao što su Twitter, Flickr, Delicious, Lastfm, YouTube itd.

Ideal Sans ($399)

Ideal Sans, koji nam dolazi iz Hoefler & Frere-Jones je lep sans serif font. Karakterišu ga suptilni kaligrafski overtonovi kao i specifična asimetrična zadebljanja što čini da odlično izgleda u svim veličinama.

Designosaur (free)

Designosaur je besplatan web font. Vrlo je čist i čitljiv sans serif koji možete da koristite za sve vaše projekte bilo da su to web strane, template-i, CMS teme ili aplikacije.

Fabrica (free)

Fabrica je u suštini besplatan sans serif font za koji možete da donirate u slučaju da imate nameru da nagradite tim iz Vankuvera Practice Foundry.

Absinthe (free)

Absinthe je font u retro stilu sa viktorijanskim šmekom. Dostupan je u 3 varijante kao običan, italic i ukrsni stil.

Rokkitt (free)

Rokkitt je besplatan slab serif font koji je dizajnirao Vernon Adams.

Hera Big ($280)

Hera Big je ball serif font, duplikat slab serif. Inspirisan je krupnim licem od Figgins i Lubalin ali je ipak to novi miks organske forme i originalnosti.

Ae Prosperity ($50)

AE Prosperity je antikni ručno pisani stil fonta sa efektom oštećenja pri vremenskim prilikama.

Technotyp ($99.50)

Technotyp je slab-serif font baziran na nemačkom hot metal tipu fonta originalno dizajniran od strane Herbert Thannhaeuser.

Mocha Mattari ($20)

Mocha Mattari je font koji tužno deluje a inspirisan je Bebas Neue besplatnim fontom.

Gabriel Sans ($200)

Gabriel Sans je inspirisan originalnim sans-serif fontom iz tranzitivnog doba sa nekim modernim primesama. Ima kvadratni izgled i ima dosta sličnosti sa Helvetica fontom.

Aure Zeritha LP ($149)

Aure Zeritha LP je skromno ukrašen font sa kolekcijom dodatnih simbola za tradicionalnu zapadnu astrologiju.

Tondu ($0 – $29)

Tondu je vrlo naznačen font sa modernim stilom i klasičnim proporcijama.

Ostrich Sans (free)

Ostrich Sans je novi font koji dolazi od The League of Moveable Type. Postoji više verzija među kojima su isprekidana, zaobljena, zadebljana i ultra tanka varijanta.

Podkova (free)

Podkova je moderni slab serif font koji je stvorio Cyreal, pogodan je kako za štampu tako i za upotrebu na ekranima.

Jovan Ivezic

E-business and internet marketing specialist.