Nove aplikacije i web sajtovi se pojavljuju svakodnevno ali izdvojiti one koje su dobre zna da bude problem pošto ima mnogo onih koji nisu vredne pomena. Zbog toga se trudimo da svakog meseca istražimo i pokažemo vam najsvežije i najbolje resurse koje možete da iskoristite pri dizajniranju web sajtova. Dalje u članku je prikazano nekoliko odličnih primera trenutnih trendova u web dizajnu koji su se pojavili u poslednjih par nedelja. Ako smo nešto izostavili a vredno je pomena slobodno nas obavestite preko komentara.

 

TN3 Galerija

TN3 Galerija je poslednji projekat iz WebdesignerDepot-a. To je potpuno zrela i izmenljiva jQuery galerija slika sa slideshow-om, tranzicijama i mogućnosti za više albuma slika. Galerija je kompatibilna sa svim sadašnjim desktop i mobilnim browserima. Dostupna je besplatna verzija kao i PRO verzija za $37.

WebReader

WebReader je desktop čitač za RSS feeds. Radi na Windows, Mac i Linux računarima i obuhvata mnoge alate za manipulaciju RSS pretplatama.

CSS Shadow Generator

CSS Shadow Generator, dolazi iz WordPressThemeShock sadrži više od osam shadow stilova, blur, opacity i position handler-a kao i real-time preview kako za sam kod tako i za dizajn.

LucidChart

LucidChart, iako nije tako nov od skora ima mogućnost korišćenja u offline modu za svoju wireframing i diagramming aplikaciju. Takođe je dodata podrška za master strane koja bi trebala da ubrza wireframing proces.

phiRatio

phiRatio je iOS aplikacija za izračunavanje različitih proporcija. Osim što može da izračunava zlatni presek takođe radi proračun za 16:9, 4:3 i 3:2.

Tumult Hype

Hype je novi alat za Mac OS X pomoću kojeg se može stvarati interaktivni i animirani sadržaj uz pomoć HTML5 ali bez kodiranja. Dostupan je preko Mac App Store-a za $29.99.

Inkpond

Inkpond je nova aplikacija pomoću koje dizajneri i umetnici mogu da stvaraju i dele čestitke, postere, flajere i sve drugo što se može zavesti pod grafički dizajn. Ova aplikacija je odlična prilika za ljude koji žele da učestvuju u timskom radu.

Textify.it

Textify.it ponovo stvara svaku zadatu sliku sa multi-color tekstom. Ovo je zanimljiv efekat koji dopušta svakakve izmene od promene samog fonta do broja karaktera, takođe je moguće dodati razne filtere i promeniti boju pozadine.

Valleys in the Vinyl

Valleys in the Vinyl nudi članke i inspiraciju kao i besplatne teksture za dizajnere. Obavezno proverite ovaj odličan izvor.

Tildee

Tildee dopušta da stvorite „how to“ strane vezane za bilo koju temu. „How to“ strane imaju mogućnost da posetioci glasaju na njima i samim tim stvaraju rejting pomoću kojeg se lakše može izabrati koristan sadržaj.

Jovan Ivezic

E-business and internet marketing specialist.