Danas ćemo vam predstaviti neke od najboljih sajtova sa kojih možete skidati PSD grafička rešenja. PSD fajlovi su veoma koristan izvor za učenje jel na njima možete videti sve layer-e kao i tehnike koje su korištene da bi se došlo do krajnjeg rezultata.

Neki od dole navedenih sajtova će vam možda biti poznati ali ćete biti iznenađeni kada vidite da možete preuzeti PSD fajlove besplatno. Nadamo se da će vam ova kolekcija koristiti i da ćete naučiti nešto novo.

1. 365psd

365psd

365psd.com je jedan od najboljih besplatnih izvora PSD fajlova na webu. Kod njih su dostupni fajlovi najbolje savršenosti i kvaliteta.

2. Free PSD Files

Free PSD Files

Još jedan profesionalan web sajt čistog dizajna na kojem su dostupni PSD fajlovi, vredi pogledati.

3. psdGraphics

psdGraphics

psdGraphics ima u svojoj kolekciji dosta PSD fajlova, templejta pa čak i tutorijala. Vrlo čist i elegantan dizajn samog sajta omogućava lako i brzo pronalaženje sadržaja koji vas interesuje.

4. Official PSDs

Official PSDs

Dosta PSD fajlova je dostupno za besplatno preuzimanje na ovom portalu. Jedino što mora da se registruje da bi bili u mogućnosti da preuzmete fajlove.

5. Download PSD

Download PSD

Showcase stil web sajta za preuzimanje PSD fajlova, inače sajt je totalno urađen u Photoshop stilu i ceo ima taj osećaj kao da se nalazite u PS okruženju a ne na nekoj web strani.

6. FreePSD

FreePSD

FreePSD je još jedan odličan izvor za besplatno preuzimanje PSD fajlova.

7. deviantART

deviantART

deviantART je definitivno najveći izvor PSD fajlova na webu. Svi fajlovi su stvoreni od strane članova DA zajednice.

8. GraphicsFuel

9. Ps Galaxy

Ps Galaxy

Još jedan izvor PSD grafike urađen u showcase stilu sa sistemom glasanja. Pored PSD fajlova tu su i razni oblici, gradijenti, Photoshop akcije itd.

10. Abduzeedo

Abduzeedo

Abduzeedo je poznat po svojim inspirativnim člancima ali isto tako nude i vrlo dobre tutorijale kao i besplatno preuzimanje PSD fajlova.

11. PSD Collector

PSD Collector

Mnoštvo korisnih resursa i besplatnih PSD fajlova na blogu posvećenom za dizajnere i developere pod nazivom PSD Collector.

12. FreePSDTemplates

FreePSDTheme

13. web3mantra

web3mantra

Veoma lepa kolekcija PSD fajlova stvorena od strane web3mantra tima.

14. Aaron Ovadia

Aaron Ovadia

Svi PSD fajlovi su besplatni za upotrebu kako za personalnu tako i za komercijalnu a potpisao se kao stvaralac Aaron Ovadia.

15. ForDesigner.com

ForDesigner.com

Kolekcija PSD fajlova nastala od strane ForDesigner.com tima. Besplatni PSD fajlovi u koje spadaju kompletne ilustracije kao i samostalni objekti.

16. Artfans Design

Artfans Design

Odličan web sajt čistog dizajna i isto tako čistih i profesionalnih PSD fajlova.

17. Smashing Magazine

Smashing Magazine

Definitivno jedan od najboljih izvora za dizajnere isto tako nudi dosta besplatnih PSD fajlova obavezno overite ovaj odličan sajt.

 

Jovan Ivezic

E-business and internet marketing specialist.