facebook pixel

Facebook, iako više nije dominantna platforma kakva je bila 2011., i dalje nudi bogat ekosistem aplikacija koje mogu zadovoljiti gotovo svaku vašu digitalnu potrebu. Od komunikacije i kreativnog izražavanja do marketinga i personalnog razvoja, postoji aplikacija za gotovo sve.

I dok se platforma razvija, tako se i njene aplikacije prilagođavaju. Zaboravite zastarele igre i jednostavne foto editorke – danas, Facebook aplikacije nude sofisticirana iskustanja, pune mogućnosti i korisnih funkcija.

Hajdemo da zajedno istražimo šta Facebook nudi u 2024!

Komunikacija i Povezivanje

Facebook Groups

 

 

Magoz konceptualna ilustracija
Relationship in Facebook, Magozova ilustracija za Pacific Standard

 

Negujte zajednice oko zajedničkih hobija od astronomije do preduzetništva, organizujte događaje i pronađite prijatelje koji vas razumeju. Zaboravite stereotipe – postoji grupa za sve, pa makar tražite podršku za uzgoj kaktusa ili debate o najnovijim tehnološkim trendovima.

Messenger Rooms

facebook messenger example mobile phone

Ostavite formalnost Zooma po strani. Uživajte u videochatovima sa prijateljima i porodicom u relaks atmosferi Messenger soba, čak i ako oni nemaju Facebook nalog. Delite smešne priče, planirajte zajedničke aktivnosti ili jednostavno uživajte u društvu voljenih, sve iz udobnosti vašeg doma.

Nearby

Otkrijte skrivene dragulje svog grada! Pronađite lokalne preduzeća koja nude ono što tražite, od restorana sa egzotičnom kuhinjom do skrivenih antikvarijata. Otkrijte zanimljive događaje koji se dešavaju u blizini i učinite svaki dan avanturom.

Kreativnost i Zabava 

zena koja sedi za laptopom i kuca na facebook

Spark AR Studio

Pustite kreativnost na slobodu! Kreirajte jedinstvene Instagram i Facebook efekte proširene realnosti, zabavite prijatelje i izrazite se na neponovljiv način. Od smešnih maski do futurističkih filtera, mogućnosti su neograničene.

Reels

Ovo nije TikTok klon! Reels su Facebookova verzija kratkih, zabavnih videozapisa sa muzikom, efektima i tekstovima. Snimite smešne skečeve, podelite plesne korake, prikažite svoje hobije ili jednostavno budite kreativni i pokažite svetu ko ste.

Facebook Gaming

Igrajte popularne igre sa prijateljima direktno na Facebooku, bez ikakvih dodatnih preuzimanja ili naloga. Izazovite ih u igri, takmičite se ili samo se družite – sve u okruženju vašeg omiljenog društvenog medija.

Poslovanje i Marketing

facebook marketplace selling

Facebook Business Suite

Žongliranje Facebook i Instagram stranicama je prošlost. Business Suite vam omogućava upravljanje svim poslovnim stranicama na jednom mestu, štedeći vreme i energiju. Fokusujte se na vašu strategiju, a ne na administraciju.

Facebook Ads

facebook social media marketing cost

Ciljano targetiranje publike je lakše nego ikada. Kreirajte oglase koji će pogoditi pravu osobu u pravo vreme, i promovirajte svoj brand ili proizvod efikasnije nego ikada ranije. Povećajte prodaju i izgradite lojalnu bazu kupaca.

Facebook Shops

Pokrenite svoju online prodavnicu brzo i jednostavno, direktno na Facebooku. Prodajte proizvode, upravljajte zalihama i komunicirajte sa kupcima sve na jednom mestu. Izgradite svoj mali digitalni imperij bez potrebe za kompleksnim web dizajnom ili hostingom.

Zaključak:

Navedeno je samo vrh ledenog brega! Facebook nudi mnoštvo aplikacija, pa istražite i otkrijte one koje će poboljšati vaše iskustvo na platformi. Budite sigurni da su aplikacije koje koristite pouzdane i bezbedne. Pročitajte politiku privatnosti pre nego što im date pristup svojim podacima.

Želite li još dublje ući u svet Facebook aplikacija? Pročitajte kako napraviti svoju Facebook aplikaciju i iskoristite sve mogućnosti koje ova platforma pruža.

Jovan Ivezic

E-business and internet marketing specialist.