Poznate ličnosti imaju novca i to im je zajednički imenilac. Samim tim što imaju ogromne resurse za ulaganje u sopstvenu promociju putem kvalitetnog web sajta očekuje se da ti web sajtovi budu pravilno i lepo odrađeni. Njihov ceo život zavisi od pojavljivanja u javnosti pa je to još jedan od razloga što se očekuje da je i njihova web prezentacija u skladu sa njihovim imidžom. E pa tu je greška, a u navedenim primerima možete i da se sami uverite u dosta loše rešene web sajtove nekih poznatih iz svetskog džet seta.

1. Tom Cruise

Sveti melodramatični Betmenu, ovde imamo super ozbiljnu sliku Tom Kruza koji zagleda u naše duše dok neki otrcan flash odmotava u pozadini neke od scena iz njegovih filmova. Ako vam to nije dosta imate i muziku koja automatski svira… Previše se tu stvari dešava gospodine Kruz.

Tom Cruise

2. Paris Hilton

U ovaj sajt je teško gledati duže od par sekundi, u suštini to je jedan ogroman oglas za Paris Hilton. Već smo na tvom sajtu OK ne moramo biti zasuti tolikom količinom Paris Hilton brenda. Toliko ima reklama i brendiranja da je teško kretati se kroz web sajt, probajte da koristite taj nespretni slajder za sliku u vrhu sajta, pošto se pretraživač zaglupi u većini situacija pri tom pokušaju.

Paris Hilton

3. Tyra Banks

Ovde treba biti oprezan jel je u pitanju web sajt koji prosto zapljuskuje sa pop-up prozorima, koristite AdBlock neće vam pomoći. Ne postoji ništa pretencioznije nego kad probate da pomoću pop-up prozora objasnite filizofiju sajta pre nego što je i moguće istražiti sam sajt. Ako zanemarimo iritante pop up prozore tu zalazimo u Tajrin um koji je očigledno opsednut modom i lepotom, iako je razumljivo da ona pokušava da postane brend sajt nudi previše linkova na sve strane koji vode na članke, blog itd. Tu su i sve galerije slika, video klip i još jedno pet članaka koji su bazirani na slikama i koji plutaju na glavnoj strani.

Tyra Banks

4. Bon Jovi

Normalno je da kad prvi put odete na neki web sajt imate problema sa pronalaženjem navigacionog dela. Može da se nalazi svuda od donjeg dela, gore, levo, desno u stvari u slučaju Bon Jovi-ja na njegovom sajt ima bar tri navigaciona dela. Takođe bar na četiri mesta možete da se integrišete na Facebook-u, Tweeter-u ili da se prijavite za newsletter. U planu je da doda i peto dugme za lajkovanje na Facebook-u pa onda možete da lajkujete njega dok lajkujete njegovu stranu i tako u krug.

Bon Jovi

5. Dane Cook

Sam sajt je dosta funkcionalan i nudi dosta slika, vesti itd. sam dizajn je preozbiljan. Izbor boja je takav da web sajt deluje kao da su obožavaoci Che Guevara-e pravili isti. Da li je moguće da jedan nepostiđen komičar ima samo dve svoje fotografije. Izgleda da je web dizajner dobio 20 dolara i neku sliku male rezolucije što je razlog zašto su slike preobrađene filterima.
DaneCook

6. Gwyneth Paltrow

Oh ajde da malo sažaljevamo web dizajnera koji je ovo radio. Dizajner je očigledno imao predavanje od jedno pola sata kako web prezentacija treba da prezentuje celu ideologiju naše drage Gwyneth i kako svaki posetilac treba da bude transformisan tako što će biti Gooping-ovan. Goop? Iako je dizajn prijatan malo je pretenciozno da jedna poznata ličnost govori posetiocima šta da rade, gde da idu, šta da vide itd.
Goop

7. Jeff Bridges

Sveca mu Jeff. Da li ste se dozirali zajedno sa web dizajnerom kad je rađen web sajt. Ovo bi bila odlična prezentacija za umetnika koji koristi koru od drveta, beli slez i slan karton za svoja umetnička dela, ali za jednog prestižnog glumca kao što je Jeff Bridges ovo je neprihvatljivo. Dugmići i svi crteži izgledaju kao da su crtani od strane gospodina Bridges-a ali se ne uklapaju u sajt baš najbolje jel ili su velikih dimenzija pa pretraživač ne prikazuje kako treba i ispada na sve strane ili treba čitva večnost da se učita određeni segment sajta.

8. Ken Jennings

Iako Ken Jennings nije u svojom najsvetlijim momentima slave sigurno ima resursa da priušti korektno urađen web sajt. Svi znamo da je frenologija dokazana netačnom od strane moderne nauke ali je Ken iskoristio kičerasti motiv da predstavi svoje kranijalno junaštvo. Slike su vrlo lošeg kvaliteta sam layout ne koristi prostor koji je slobodan ali zato ako kursorom pređete dovoljno brzo izgleda kao da igrate Simon Says sa Kenovom glavom.

ken-jennings.com

Jovan Ivezic

E-business and internet marketing specialist.