10 Besplatnih Knjiga za Web Dizajnere


10 Besplatnih Knjiga za Web Dizajnere

Za web dizajnere, proces sakupljanja informacija i učenja nikad ne prestaje. Ukoliko postoji nešto što treba da se nauči, pronaći se u nekoj od postojećih formi. Ponekad se to nalazi na nekom blogu ili knjizi. Za neke od knjiga za određenu tematiku morate izdvojiti novac, dok su neke online knjige potpuno besplatne.

Mi izdvajamo 10 najboljih i najkorisnijih besplatnih knjiga.

A Practical Guide to Designing for the Web

web design books

Praktični vodič za web dizajn koji vas uči tehnikama za dizajniranje sajtove, po principima grafičkog dizajna. Sastoji se od pet poglavlja, svako pokriva suštinski aspekt grafičkog dizajna: uvod, istraživanje, tipografija, boja, layout.

Getting Real

web design books

Getting Real su poslovni, dizajnerski i marketinški principi koji se sastoji od 37 signala – developer aplikacije koju koristi preko milion ljudi i kompanija u 70 zemalja.

The Elements of Typographic Style Applied to the Web

web design books

Kako bi suzbili mitove koji okružuju tipografiju na webu, neophodno je pročitati knjigu „The Elements of Typographic Style“ koja detaljno objašnjava sve tehnike dostupne u HTLM i CSS.

jQuery Fundamentals

web design books

jQuery Fundamentals je napisana kako bi pomogla u razumevanju ove JavaScript biblioteke i nauči osnove jQuery-a.

Web Style Guide, 3rd Edition

web design books

Ova knjiga je označavana kao jedna od obaveznog štiva za dizajniranje sajta. U ovom, trećem izdanju stavlja fokus na osnove dizajniranja, dok svako poglavlje ažurira sa najnovijim aktuelnostima u ovoj oblasti.

Access by Design

web design books

Access by Design je vodič za univerzalno korišćenje i online verzija uključuje primere i linkove za slične tutorijale.

Web Designer’s Success Guide

web design books

Web Designer’s Success Guide je vodič za startovanje sopstvene web dizajn freelance karijere. Ova knjiga vas postupno vodi kroz postupak prelaženja iz potpuno zaposlene osobe, do samo-zaposlene osobe i kako odgovarajuće naplatiti svoje usluge.

The Web Book

web design books

The Web Book sadrži sve informacije koje vam trebaju da napravite sajt od nule. Pokriva sve od registrovanja domena i iznajmljivanje hostinga, pa od kreiranja prve HTML stranice sve do pravljenja online databse aplikacija u PHP i MySQL jezicima. Takođe se pokriva poglavlje marketinga i promocije sajta i kako da unovčite svoju promociju.

Dive Into HTML 5

web design books

Ova knjiga objašnjava odabrane karakteristike HTML5 standarda i drugih popularnih standarda.

Just Ask

web design books

Ova knjiga će vam pomoći da razumete i primenite principe pravljenja proizvoda i kako da ga učinite pristupačnijim.

Latest posts by Jovan Ivezic (see all)
facebook
twitter
google
pinterest