jQuery pluginovi se izbacuju munjevitom brzinom, nije ni čudo, jer su izuzetno popularni i traženi. Jedini problem je sortirati ih i pronaći najkvalitetnije. Upravo zato izdvajamo 10 odličnih kvalitetnih jQuery korisnih plugina.

 

arbor.js

Arbor je grafička vizuelizacija biblioteke u jQueryu. Umesto da pokuša da bude nekakav nezgrapan framework, arbor obezbeđuje odlične algoritme za organizaciju i kreiranje grafikona.

Mobily Map

MobilyMap je jQuery plugin koji kreira mape slične Google mapama sa drag-and-drop interfejsom koji omogućava ubacivanje slika.

Awkward Viewline

Ovo je jednostavan plugin za prikazivanje bilo kakvog multimedijalnog elementa na ravnoj liniji. Kao primer može da posluži prikaz proizvoda preko cele širine browsera.

 

liteAccordion

liteAccordion je horizontalni accordion plugin male veličine i teme ne koriste pozadinske slike.

Zoomy

Zoomy je popularan brz i jednostavan plugin za zumiranje slike. Sve što vam je potrebno su dve kopije jedne slike, prva za prikaz a druga za zumiranje.

 

Waypoints

Waypoints je mali plugin koji olakšava izvršavanje neke funkcije kad god skrolujete preko određenom elementa

 

Reveal

Reveal je lagani plugin koji vam omogućava jednostavno kreiranje modalnih prozora.

Subway Map Visualization

Ovaj plugin omogućava prikaz podataka tako što generiše HTML u formi mape za podzemnu železnicu.

 

jQuery Runloop Plugin

Sa ovim pluginom moguće je kreirati malu petlju sa rečima po vašem izboru koje kod izvršava. Možete staviti bilo kakav kod u svaki keyframe, preurediti raspored keyframeova i koristiti mape koda ili animacije koje se dele unutar petlji.

Jovan Ivezic

E-business and internet marketing specialist.