FontFuse: Gallery of Font Pairings

Slideshow je idealan način za prikaz željenog sadržaja u sažet prostor. Korišćenje javascripta omogućava dizajnerima da ulepšaju slideshow sa animacijama i efektima. Ovaj post sadrži kolekciju kreativnih sajtova sa slideshow efektima.

Useful-web-services101 in Useful Web Services, Tools and Resources For Web Designers


Prey: Rest Safe

Ovaj dodatak je efikasna open source aplikacija koja omogućava traženje laptopa ili telefona ukoliko je izgubljen ili ukraden. Po instaliranju Prey agent-a, aplikacija čeka aktivaciju preko web-a i SMS-a i šalje informacije o tačnom položaju.

Prey in Useful Web Services, Tools and Resources For Web Designers

Wirify: The Web as Wireframes

Ova alatka omogućava pretvaranje bilo koje web stranice u wireframe, kreirajući okruženje da se jasno vide building blokovi sajta, tj. kako je sajt napravljen i iz čega se sastoji.

Wireframe in Useful Web Services, Tools and Resources For Web Designers

User Feedback and Concept Testing with Verify

Verify je najbrži način za prikupljanje utisaka i mišljenja o sajtu. Omogućava uvid u to gde posetioci idu, čega se sećaju u vezi posete na sajtu i kako im deluje dizajn sajta.

146-useful in Useful Web Services, Tools and Resources For Web Designers

GridBookmarklet

Ovaj dodatak omogućava dodavanje grid-a direktno u browser. Kad god je potrebno da proveri da li je sve uredno poravnano, potrebno je kliknuti na ovaj dodatak i cela grid mreža će biti prikazana preko ekrana.

Grid2 in Useful Web Services, Tools and Resources For Web Designers

URLi.st: Share and Sync Your Links

URList pored toga što omogućava čuvanje linkova i deljenje preko socijalnih mreža, omogućava da se njima pristupi sa bilo kog mesta. Kreiranje liste i korišćenje alata je krajnje jednostavno.

Useful-tool-114 in Useful Web Services, Tools and Resources For Web Designers

Joliprint

Joliprint je online alat koji generiše PDF fajlove iz web stranica. Ovaj alat sa lakoćom generiše lako čitljive PDF tekstove bez reklama i navigacije koje stoje na sajtu.

Jolly in Useful Web Services, Tools and Resources For Web Designers

Jovan Ivezic

E-business and internet marketing specialist.