Ovo je pregled besplatnih knjiga u elektronskom formatu namenjenih za web developere i dizajnere da se unaprede iz odredenog nivoa znanja u profesionalni.

The Web book

The Web book je besplatna knjiga od 350 stranica koja govori šta je potrebno uraditi da se napravi web sajt od pocetka do kraja. Pokriva sve aspekte ovog procesa, kao što je registracija domena, zakup hostinga, kreiranje prve HTML stranice, do izrade PHP aplikacija sa MySQL bazom podataka. Takode se bavi problematikom internet marketinga i promocije web sajta.

Link

Design Your Imagination

Design Your Imagination, knjiga, namenjena je pocetnicima koji uce web dizajn, medutim može biti korisna i iskusnijim developerima. Ova besplatna knjiga sadrži 28 poglavlja i u svakom poglavlju odredena problematika je prikazana kroz rešene konkretne primere.

Link

Time Managment For Creative People

Svrha ove knjige je da održi kreativnu koncentraciju, uporedo sa izdržavanjem drugih obaveza.

Link

Freedom, Money, Time, Key to Creative Success

Ova knjiga je puna prakticnih saveta koji su prilagodljivi vašoj situaciji, ukoliko želite da zaradujete od kreativnog rada, ili ukoliko ste freelancer ili vlasnik male firme i želite da smanjite stres i povecate profit.

Link

The Woork Handbook

Ovo je besplatni e-book koji pokriva teme kao što su HTML, CSS, Ajax, web development itd.

Link

Web Style Guide 3rd edition

Ova knjiga objašnjava ustaljene principe web dizajna i pokriva razne njegove aspekte od izrade do održavanja. Neke od tema koje su objašnjene u knjizi su: dizajn interfejsa, efikasna pretraga sajta, navigacija itd.

Link

web designer’s Success Guide

web designer’s Success Guide e-book, objašnjava kako zapoceti sopstveni freelance web dizajn biznis. U ovoj knjizi se postupno opisuju sledeci koraci:

  • Prelaženje od zaposlenog do samozaposlenog
  • Freelance kao vid dodatne zarade
  • Pronaci nove klijente i ostvariti dužu saradnju
  • Postaviti adekvatnu cenu
  • Rukovoditi projektima profesionalno

Link

The Elements of Typographic style Applied to the Web

Ovu knjigu poseduje veliki broj dizajnera i smatra se za jednu od najboljih u toj oblasti. Ova knjiga je obavezno štivo za svakog ko se bavi grafickim dizajnom ili umetnošcu.

Link

Taking Your Talent To The Web

Ovo je knjiga koja je dobila 5 zvezdica na sajtu amazon.com od prvog dana objave i sada je potpuno besplatna za download.

Link

W3Schools

W3Schools.com je #1 sajt za pocetnike koji žele da nauce nešto o web dizajnu.

Link

Jovan Ivezic

E-business and internet marketing specialist.

Prethodni

CSS3 Tehnike