1140px CSS Grid System/Framework

Svi smo duže vremena dizajnirali za rezoluciju 1024px, ali dosta ljudi već odavno koriste šire rezolucije - sire monitore.  1140px Grid je tecni - fleksibilni grid sa maksimum širine od 1140px koji se podešava prema rezoluciji i pogodan  je za mobilne telefone

.

Draggables

Draggables je serija video demonstracija za istraživanje različitih metoda drag and drop direktnih informacija između različitih sajtova.

Minus

Minus je jednostavan web sajt koji Vam omogućuva da  kreirate  galeriju slika online. Samo prevučete Vaše slike na web stranicu i Minus dalje sve odradi.

Verify

Verify je nova aplikacija koja Vam dozvoljava da sakupljate i analzirate  feedback od posetilaca u vidu screenshoot-a i mockup-a. To Vam može koristiti da testirate nov ili postojeći dizajn.

ColorSchemer Touch

ColorSchemer je odličan resurs za pronalaženje i kreiranje šeme boja. I upravo je napravljena i aplikacija za   iPhone/iPod Touch/iPad koja Vam pruža još korisnih alata.

Wijmo

Wijmo je set od 30 UI componenti i widžeta, svi u  jQuery-ju. Uključuje i kalendare, grafikone, accordions, overlays i shadows, grid i mnogo toga još.

Jean-Luc Typeface

The Jean-Luc typeface je kreirao Atelier Carvalho Bernau i bazirana je na  typografiji iz sekvenci filmova. Što je vrlo važno, besplatno je.

MooTune

MooTune je MooTools class za logovanje, za erore ili AB test za višestruke bekende (kao Google Analytics, Mixpanel).

Repper

Repper Vam omogućuje da pravite paterne za bilo koju sliku. Desktop verzija je dostupna za Mac, Windows i Linux. Možete da preuzmete probnu verziju ili komercijalnu za 37$. Paterni mogu biti iskorišteni i za štampanje.

Capucine

Capucine je odličan font koji je orginalno kreiran za novine i magazine, sa čistim linijama .

Who Dribbled?

Who Dribbled?  Je zabavni sajt koji testira Vaše znanje stilova Vašihkolega dizajnera.

Sticky Notes with CSS3

Iskoristite markup za kreiranje  sticky-notes-a   sa CSS3, gde nisu potrebne slike. Moguće je stilizovati, dodati sliku ili logo.

Photovisi

Photovisi je besplatan online alat za kreiranje foto kolaža. Moguće je koristiti profesionalne šablone. Interesantna aplikacija.

Calligraphic Birds tipografija

Ova tipografija koja dolazi  od Intellecta Design počiva na calligraphic-stilu ptica. Može se iskoristiti i za predstavljanje ikone twitter-a.

Capsuula

Još jedan fantastičan font. Probajte.

Face Detection jQuery Plugin – detektor lica

Iskoristite ovaj detektor lica sa slika na sajtovima. odličan je za foto galeriju.

Aviary HTML5 Photo Editor

Ako vaši posetioci već mogu postavljati slike na Vaš sajt, zašto im ne dati mogućnost da edituju te slike nakon „upload-a“ na vašem sajtu pre nego ih terati da to urade na svom računaru (ili na nekom drugom sajtu)? „Aviary HTML5 photo editor” vam dopušta umetanje programa sa velikim brojem opcija za obradu fotografija direktno na vašem sajtu.

Sparrow – Vrabac

„Sparrow“ je nova minimalistička email aplikacija za Mek, koja radi sa Gmail-om. U nju je integrisan „Growl“ za notifikacije i dopušta korišćenje više naloga.

Horrible Logos – Užasni logoi

Užasni logoi („Horrible Logos“) je super blog koji sadrži zaista užasne (uglavnom) logo dizajne skicirane za 5 dolara po komadu (10 dolara za verziju sa visokom rezolucijom). Njihov zvanični slogan je „Crtanje loših logoa za novac za pivo još od 2010-e“. U isto vreme su smešni i zabavni.

VisitorsCafe

„Kafić za posetioce“ (VisitorsCafe) vam dopušta integraciju „video ćaskanja“ na vašem veb sajtu, tako da vaši posetioci mogu komunicirati jedni sa drugima. Postoji i tim moderatora koji radi neprekidno, 24 časa dnevno, 7 dana u nedelji, što znači da vaše „video ćaskanje“ neće postati alternativa poznatom „Chatroulette“.

Psykopaint

„Psykopaint“ vam dopšuta pravljenje predivnih digitalnih slika koristeći bilo koju fotografiju. Ova aplikacija ide korak dalje iza Fotošop filtera da vam omogući pravljenje umetničkih dela uz pomoć više stilova baziranih na bilo kojoj fotografiji koju želite obraditi.

Jovan Ivezic

E-business and internet marketing specialist.