Consumerism culture mocked by Tony Futura browsers

Jedno od zadovoljstava web dizajnera je momenat kad može da pogleda kako njegov sajt izgleda u različitim pretraživačima. Problem leži u tome što svaki pretraživač renderuje sajt na različitim nivoima konzistentnosti - posebno Internet Explorer 7 i niže. U nastavku ćemo Vam dati 3 servisa i alata kojima lako možete da testirate svoj sajt za različite pretraživače.

Lako i brzo možete pregledati kako Vaš sajt izgleda u različitim kombinacijama operativnih sistema i pretraživača!

Browsershots – Napraviće slike web sajta u različitim pretraživačima, u različitim operativnim sistemima. To je besplatan servis koji je dostupan svima, a dizajnerima olakšava da istestiraju kompatibilnost svog sajta na jednom mestu, za više različitih pretraživača. Nakon što unesete svoju web adresu, ona će biti stavljena na čekanje. Računari će otvoriti Vaš web sajt u svojim pretraživačima. Potom će napraviti prikaze koje će potom postaviti na servere da možete da ih pogledate.

Adobe Browserlab – Daje tačan prikaz kompatibilnosti i upoređuje web stranice kako bi se lako identifikovale razlike i potencijalni problemi. Imate opcije za pun prikaz, ili u više manjih prikaza sa podešavanjima mogućnosti testiranja. Integrisanjem Dreaveawera i Firebuga, možete dati dozvolu svom Browserlabu da pregleda stranice i iza Firewalla.

IE tester – Omogućava Vam pregled izgleda web sajta od IE9 pa do IE5.5 na Windows7, Visti i XP.

Jovan Ivezic

E-business and internet marketing specialist.