Pre nego što požurite da postavite svoj sajt na pretraživače i direktorijume, pažljivo pregledajte svoj sajt da utvrdite da li je sve optimizovano kako treba.

Postoji veliki broj alata za analiziranje ispravnosti elemenata sajta poput – provera pravopisa, mrtvih linkova, kompatibilnosti sa pretraživačima, html dizajn i vreme učitavanja. Takođe će oceniti sajt u rasponu od siromašnog do savršenog.

Provera Vašeg sajta sa ovim online alatima će biti brza, a daće Vam pouzdane informacijeo ispravnosti Vašeg sajta.

Web sajt mora biti besprekoran pre puštanja na mrežu!

Znate i sami koliko je frustrirajuće kada čekate da se stranica učita. Uglavnom se i ne opterećujete da čekate duže od 30 sekundi već idete u potragu za nekom drugom. Još jedan od frustrirajućih problema je i kada kliknete na link i otkrijete da on ne vodi nikuda. Ukoliko uočite puno pravopisnih grešaka, sigurno je da ćete pomisliti da taj sajt nije za Vas, obzirom da je to odraz neprofesionalnosti.

Pobrinite se da se ove stvari ne nalaze na Vašem web sajtu jer je to jedan od najboljih načina da izgubite veliki broj vernih posetilaca.

Među mnoštvom alata za validaciju i poboljšanje sajta koji se mogu pronaći na internetu, za Vas smo izdvojili najbolje, a još bolje je štu su svi  BESPLATNI!

Netmechanic – Apsolutni favorit! Preporučujemo Vam da ovim alatom obavezno pregledate period učitavanja, pravopis i kompatibilnost sa pretraživačima. Izveštaj koji generiše je jednostavan za razumevanje.

http://www.netmechanic.com/products/TryIt.shtml

Bobby – Ako želite tačnu procenu Vašeg sajta preporučujemo Vam Bobby. Ako prođete njegove kriterijume, dobijate dokaz o ispravnosti.

Jovan Ivezic

E-business and internet marketing specialist.