Želite Dobre Tekstove za Blog? Sve o Tome II deo


Želite Dobre Tekstove za Blog? Sve o Tome II deo

Uvod

Ako je zadatak naslova da navede ljude da čitaju Vaš uvod, onda je zadatak uvoda da ih navede da pročitaju ostatak posta. Ukoliko je Vaš uvod interesantan i atraktivan, postoje veće šanse da će ljudi pročitati ceo post, a ne samo površno pregledati ili ignorisati sadržaj.

Uvod je važan deo slagalice, pažljivo ga osmislite da privučete čitaoce!

Pružite nekoliko interesantnih činjenica – Uvod ovog posta, koji se odnosio na novinare je interesantav za veliki broj ljudi. Informacije koje delite moraju da sadrže određenu vrednost. Što se više kvalitetnih informacija možete setiti da ponudite to će i Vaš post biti interesantniji za čitanje. Prema tome, potrebno je težiti tome da sve informacije budu u isto vreme i relevantne i interesantne.

Ubacite pokoji intrigantan podatak – Kada biste za 5 minuta gledanja ustanovili ko je ubica, ne biste ostali i do kraja pogledali film. Pametni filmski i televizijski producenti „posipaju“ mamce tokom celokupnog trajanja filma i na taj način Vas drže prikovane za njega sve do samog kraja i razrešenja priče. Obećajte svojim čitaocima da ćete im dati odgovore na pitanja do kojih im je stalo, ali tako da u jednom momentu uvek nudite samo mali deo informacija idući kroz post od početka do kraja.

Postavljajte pitanja – Iako pitanja mogu da naprave od naslova pravi uspeh, veoma su efektivna kada se koriste u uvodima. Na ovaj način možete da uradite dve stvari odjednom – da postavite pitanje i odgovorite na njega kako biste odmah pružili neku vrednost čitaocima, ili ih jednostavno namamili. Druga opcija je da postavite pitanje i obećate da ćete na njega odgovoriti nadalje u postu.

Upotrebite obrnutu psihologiju – Ovom taktikom se služite umereno jer njena prevelika upotreba može da iznervira čitaoce i natera ih da odustanu od čitanja posta. Pod ovim podrazumevamo izazov čitaocima, kao na primer naslov jednog posta koji glasi: „Ovaj post je poprilično dugačak, pa ga verovatno ne biste trebali čitati. Od 50% čitalaca koji su još uvek tu, samo će 1% pročitati tekst do kraja.“ Mnogi nastoje da se služe ovom taktikom u svakoj prilici, međutim, treba je koristiti veoma, veoma dozirano.

Latest posts by Jovan Ivezic (see all)
facebook
twitter
google
pinterest