Povratni Linkovi – Kako da ih Izgradite i Dominirate Guglom III deo


Povratni Linkovi – Kako da ih Izgradite i Dominirate Guglom III deo

Budite deo društvenih bukmarking sajtova

Ovo i nije taktika koja nam se posebno dopada, ali ne možemo da poreknemo da linkovi sa njih pomažu bolje rangiranje našeg sajta. Sajtovi za bukmarkovanje, poput Delicious (Delišis) daju ljudima prostor gde mogu da čuvaju svoje linkove i pruža organizovanu arhivu koja je generalno mnogo korisnija od opcije za bukmarkovanje koju ima Vaš pretraživač. Takvi sajtovi su dostupni sa bilo kog računara širom planete te su zbog svoje korisnosti veoma brzo stekli veliku popularnost i dobre pozicije. Jednostavno se prijavite na nekoliko sajtova koje želite da koristite i bukmarkujte svoje omiljene linkove. Jedino nemojte zaboraviti da linkujetei ka Vašem sajtu.

Sajtovi za bukmarkovanje su jedan od načina da obezbedite sebi dobru poziciju. Pogledajte kako.

Dodajte linkove u Vaš potpis na forumu

Za razliku od blogova gde imate linkove na koje nije moguće otići, većina foruma dozvoljava da se upotrebljavaju linkovi putem kojih je moguće otići na željenu stranu. Te linkove možete postavljati u svoj potpis na forumu. Ako ste već negde aktivni na forumima, pogledajte možete li da ostavite svoj link u potpis. Ne preporučujemo da se prijavite na brdo sajtova samo kako biste ostavili linkove. Međutim, ako zaista postoje sajtovi za koje ste stvarno zainteresovani, i na kojima želite da učestvujete, u tom slučaju linkujte ka svom sajtu. Takođe, najbolje je da imate linkove sa različitih domena, nego više linkova sa jednog.

Iskoristite sajtove sa slobodnim sadržajem

Još jedan izvor linkova koji ne preferiramo previše, ali su se pokazali korisnim za neke sajtove, su sajtovi sa slobodnim sadržajem poput Hubpages. Ovi sajtovi Vam praktično dozvoljavaju da se prijavite, pišete o čemu god hoćete i linkujete ka bilo čemu. Hupages nemaju neku politiku što se tiče sadržaja, tako da tamo možete ostaviti praktično sve, dok već Squidoo, koji ima razrađenu određenu kulturu postovanja, briše postove koji imaju karakter spamova. Ako već planirate da u okviru svoje kampanje za izgradnju linkova (eng. link building campaign) ostavljate linkove na ovakvim sajtovima, gledajte da ostavljate zanimljiv i kvalitetan sadržaj svojim čitateljima, a ne samo linkove.

Latest posts by Jovan Ivezic (see all)
facebook
twitter
google
pinterest