Redizajn Web Sajta – Kada je Vreme za Poduhvat?


Redizajn Web Sajta – Kada je Vreme za Poduhvat?

Kada je pravo vreme da renovirate Vaš dom? Na to pitanje Vam mogu odgovoriti ukućani, ali se veoma pouzdano možete osloniti i na mišljenje Vaših komšija i ljudi koji često borave u Vašem domu.

Ista stvar je i sa autom. Da li mu je potrebno čišćenje i preuređivanje, može da prosudi sam vozač. No isto tako, svoj sud može da da i majstor, koji ga popravlja.

Potrebno je na vreme i sa jasnim ciljem redizajnirati svoj web sajt

Kada je reč o web sajtu, posetioci su ti koji Vam najbolje mogu dati odgovor da li je redizajn potreban, ili ne. Iz odgovora možete jasno razaznati da li je Vašem sajtu potrebna kompletna „preobuka“, ili je potrebno samo malo doraditi fontove, slike ili kombinacije boja.

To je razlog zašto na nekim sajtovima postoje opcije za glasanje, putem kojih se posetioci pitaju da li je potrebno promeniti celokupan izgled web sajta, ili samo određene delove. Ovakav sistem je dvosmeran. Prvo, korisnik se oseti vrednijim i više se približava kompaniji, a drugo, kompanija dobija povratnu informaciju sa nagoveštajem ili jasnim odgovorima šta posetioci žele da vide na web sajtu.

Nekada se dešava da kompanije redizajniraju svoj web sajt bez uplitanja posetilaca u taj proces. To često rezultira padom posete usled osećaja izgubljenosti na novom sajtu, gde korisnici teško pronalaze ono što im je ranije bilo poznato i lako dostupno, pa se odlučuju da napuste sajt. Pre nego što odradi kompletan preobražaj svog sajta, kompanija bi bar trebala da obavesti korisnike o toj nameri, ili da posetiocima ostavi neki nagoveštaj da su dospeli na pravo mesto.

I da, ukoliko Vaš sajt broji svoj deseti rođendan, morate što pre pristupiti redizajnu, bez odlaganja. U poslednje vreme se svi web sajtovi dizajniraju, i redizajniraju prema standardima WEB 2.0. Imati sajt urađen po ovim standardima je danas apsolutno neophodno!

PopArt studio Vam nudi mogućnost povoljnog, kvalitetnog i profesionalnog redizajna! Posetite nas ovde i učinite svoj web sajt još boljim!

Latest posts by Jovan Ivezic (see all)
facebook
twitter
google
pinterest