Izaberite Dobrog Hosting Provajdera III deo


Izaberite Dobrog Hosting Provajdera III deo

FTP pristup

Ako planitate sami da menjate i ažurirate svoj sajt, onda Vam je FTP neophodan. Morali biste, takođe, proveriti i da li možete kreirati više FTP naloga za više osoba, ili delova svog web sajta. Kreiranje posebnih FTP naloga može olakšati rešavanje problema koje napravi korisnik, a takođe je i daleko lakše zabraniti pristup jednoj osobi, a da pri tome svi drugi mogu nesmetano i dalje da koriste nalog. Zbog toga proverite koliko FTP naloga možete da napravite, i uverite se da imate dovoljno za svoje potrebe.

Kontrolni panel

Dobar kontrolni panel (control panel) može mnogo  da Vam olakša upravljanje hosting nalogom i da svede potrebu za tehničkom pomoći na minimum. Dobar pristup kontrolnom panelu će Vam omogućiti da ažurirate, menjate, postavljate, sklanjate podatke, ili radite bilo šta drugo sa svojim nalogom. Takođe, način na koji se to sve radi bi trebalo da je veoma lako da shvatite i sami.

Tehnička podrška treba da je spremna, brza i kompetentna.

Tehnička podrška

Dobra web hosting kompanija će Vam omogućiti uvek dostupnu tehničku pomoć. Ako nigde na sajtu provajdera ne možete pronaći broj telefona, putem kojeg  se možete obratiti za pomoć, ili na sajtu uopšte ne postoji način da stupite u kontakt sa njim – to je siguran znak da on ne želi da ima posla sa Vašim problemima.

Ukoliko Vam je obezbeđena podrška pomoću call-centra, vreme čekanja na pomoć bi trebalo da je svedeno na minimum. Međutim, ako i ovde uvek dugo čekate, to je znak za alarm. Ne biste morali da budete na čekanju duže od 4 do 5 minuta. Ako provajdera kontaktirate putem imejla, odgovor treba da Vam stigne što pre – u roku od nekoliko sati, ne dana. Pomoć treba da stigne u najkraćem mogućem periodu.

Besplatne i kućne opcije

Ne preporučuje se korišćenje besplatnih hosting usluga ni za šta, osim eventualno sajtove iz hobija. One imaju dosta prepreka, poput nametnutih reklama, komplikovanih adresa, koje nisu vredne koristi koje dobijate.

Mnoge kompanije preskaču sve hosting provajdere, i odlučuju se za samostalan hosting, na svojim serverima. Ovo može da bude super za profesionalce, međutim, ova opcija nije preporučljiva ukoliko ne obezbedite neprekidno prisustvo osobe koja 100% vlada znanjem iz oblasti web serverskog menadžmenta i informacionim tehnologijama.

Dakle, vodeći se uputstvima koja smo Vam dali, nastojte da sebi obezbedite najbolje moguće uslove i partnere, koji će Vam pružiti ono što tražite od hosting usluga.

Popart hosting Srbija vam nudi sigurne, kvalitne i povoljne hosting pakete.

Latest posts by Jovan Ivezic (see all)
facebook
twitter
google
pinterest