Izaberite Dobrog Hosting Provajdera II deo


Izaberite Dobrog Hosting Provajdera II deo

Veličina datog protoka

Kako posao bude napredovao, uvidećete da posećenost i protok informacija rastu vremenom. Što više posetioca imate, više se stranica i slika učitava, a time se povećava i obim protoka informacija. Informišite se o tome da li Vaš hosting paket podržava obim protoka koji je Vama potreban, i da li može po potrebi taj obim da se povećava.

Brzina i količina protoka treba da su što veće. Tima skraćujete svoje i korisničko vreme.

Kontrola protoka

Obavezno se pobrinite da uvek budete u mogućnosti da vidite i utičete na to kako server upravlja Vašim sajtom u momentima kad prekoračujete granicu protoka informacija, koju plaćate. Većina hosting provajdera razmešta deo protoka svakog meseca. Ukoliko prekoračite gornju granicu protoka koji ste odabrali, može se dogoditi da platite dodatno, ili, što je još gore, može se desiti da Vaš sajt privremeno ne bude dostupan dok ne doplatite još novca.

Potrebno je da znate koliki je Vaš protok, i koliko je od toga alocirano. Pored toga, raspitajte se i za posledice koje Vas mogu zadesiti ukoliko prekoračite mesečni protok. Uvek planirajte ovo kako Vas ne bi negativno iznenadila iznenadna posećenost sajta.

Još jedna od poželjnih usluga koju bi provajder morao da pruža je i obaveštavanje ukoliko se približite gornjoj granici. U tom slučaju Vam je dato na volju da učinite šta smatrate najboljim rešenjem.

Prostor

Ako koristite velike fleš fajlove na svom sajtu, ili planirate da hostujete audio ili video fajlove (ili oba), i protok i prostor postaju ozbiljna tema za razmišljanje. Osigurajte se kod provajdera da ne budete u opasnosti da nećete moći da dobijete još prostora na serveru ukoliko Vam bude bilo potrebno. U principu, to ne predstavlja veliki problem, jer čim Vam ponestane prostora na disku, bićete obavešteni, jedino što morate da osigurate je da postoji dovoljno mesta za širenje.

Imejl

Uz Vaš web hosting nalog bi trebalo da dobijete minimum jedan imejl nalog. Uglavnom, većina provajdera nudi preko 50 imejl adresa za upotrebu. Pobrinite se samo da imate dovoljno imejlova u slučaju da Vaša kompanija raste.

Osim toga, trebalo bi da razmotrite i druge opcije koje imejl pruža, a koje Vam mogu biti od koristi, poput automatskog odgovora – autorespondera (u situacijama kad niste u kancelariji), prosleđivanje, pa čak i slanje poruke preko Vašeg hosting provajdera.

Veoma je dobra ideja i posedovanje pristupa webmejlu, pošto nikada ne znate kada će Vam biti neophodno da proverite svoju poštu, a da pri tome nećete imati svoj laptop.

Popart hosting Srbija vam nudi sigurne, kvalitne i povoljne hosting pakete.

Latest posts by Jovan Ivezic (see all)
facebook
twitter
google
pinterest