Ostali programi za obradu slikaPicassa - Besplatan program za obradu slika koji je sastavni deo Guglovog paketa softvera. Program je mali, ali poseduje opcije poput otklanjanja crvenih očiju, korekciju fotografija i ostale standardne alate.IcoFX - Besplatan program za Windows za pravljenje ikonica sa preko 40 različitih efekata i filtera.

Pravite sopstvene slike lako i jednostavno uz pomoć predloženih programa!

PixelToolbox – Dobar skup alatki za dizajn desktop grafike za Windows operativni sistem. Možete praviti tapete (wallpapere), ikonice i kursore. Ima jednostavan interfejs za upotrebu, i naravno, besplatan je.

ColorPic – Ima veliki izbor boja kojim možete da izaberete paletu od 16 boja odjednom. Jednostavno možete da izaberete bilo koju boju sa ekrana. Radi u Firefox-u, Eksploreru, Fotošopu i drugim aplikacijama.

Favicon Generator – Ovo je veoma fini generator favikona na Internetu. Možete vrlo lako i bryo da konvertujete sličice koje želite u favikon za Vaš web sajt.

FastStone Image Viewer – Program za manipulaciju slikama koji je u potpunosti opremljen potrebnim alatkama. Ujedno je i konverter i program za obradu. Poseduje opcije poput uklanjanja crvenih očiju, sečenja, podešavanja boja, slanja mejlom, i slično. Podržava sve poznatije formate slika a radi u Windows okruženju.

Icon Studio 1.2 – Besplatan i veoma jednostavan program ya kreiranje i manipulaciju slikama. Možete kreirati ikonice u raznim veličinama, dimenzijama, možete ih transformisati, obrtati, ubacivati iz drugih programa i još puno toga.

Jovan Ivezic

E-business and internet marketing specialist.