Za web stručnjake, mogućnost rada od kuće ili bilo koje druge lokacije gde je dostupna internet konekcija može biti jedna od opcija za izgradnju karijere.

Remote poslovi donose prednosti kako za poslodavce tako i za zaposlene. Poslodavci na ovaj način mogu bolje da optimizuju poslovne procese kroz smanjenje troškova i povećanje produktivnosti, dok zaposleni dobijaju veću fleksibilnost, mogućnost rada sa željene lokacije, mogu sami da odaberu svoj radni ambijent, reše se svakodnevnog stresa u saobraćaju ili kancelariji.

Rad od kuće je procentualno više zastupljen u inostranstvu, ali poslednjih godina naročito u oblasti web tehnologija se i u našoj zemlji se povećalo interesovanje za ovakav način rada.

S obzirom na stanje na našem tržištu rada, jedino ljudi koji imaju konkretna znanja i kvalifikacije mogu relativno lako doći do poslova.

Ako ste u potrazi za ovakvim tipom poslovne mogućnosti, a zainteresovani ste za rad na daljinu u oblasti web developmenta, sledeći sajtovi za posao od kuće mogu biti dobra polazna tačka.

Da bi ste konkurisali za poslove na navedenim sajtovima, potrebno je da je i nivo vašeg engeskog jezika bude na zadovoljavajućem nivou.

We work remotely

we-work-remotely

We work remotely sajt je odlično mesto ukoliko tražite posao na daljinu. Možete pronaći veliki broj poslova u oblasti kodiranja, administracije sistema i dizajna.

JobRack

jobrack

JobRack je prvi specijalizovan sajt za honorarne radnike iz istočne Evrope na koji je sama prijava besplatna. Honorarci mogu da popune svoje profile i prijavljuju se za poslove direktno sa sajta. Svi istočnoevropski honorarni radnici su dobrodošli da se registruju i prijavljuju se na stotine poslova koje sajt nudi!

Jobmote

jobmote

Jobmote je online direktorijum IT poslova za ljude koji žele da rade na daljinu. Neke od najpopularnijih veština koje su tražene na ovom sajtu su JavaScript, JQueru i CSS.

Stack Overflow Careers

remote-work-stackoverflow

Stack Overflow je zajednica koja okuplja najbolje developere na svetu, pa mnoge kompanije postavljaju baš ovde svoje oglase za posao u potrazi za talentovanim stručnjacima.

Authentic Jobs

authenticjobs

Authentic Jobs je jedan od najboljih i najduže postojećih sajtova za web profesionalce. Pored standardnih poslovnih mogućnosti, putem filtera za daljinske poslove možete pregledati i opcije za rad od kuće.

Ukoliko znate još neke kvalitetne sajtove ove vrste, podelite ih sa nama u komentarima.

Jovan Ivezic

E-business and internet marketing specialist.