SEO SpyGlass je jedan od alata koje zastupa kompanija Link-Assistent i u prodaje ga i pojedinačno i kao deo paketa SEO Power Suite. Spada bez ikakve sumnje u jedan od najboljih programa za SEO optimizaciju web sajta. Program dolazi sa podrškom za Windows, Mac OS X i Linux operativne sisteme.

SEO SpyGlass se sastoji od 4 pojedinačna programa a to su:

  1. Rank Tracker
  2. WebSite Auditor
  3. LinkAssistant
  4. SEO SpyGlass

Da bi smo Vam detaljno prezentovali jedan od najpopularnijih SEO programa, mi ćemo Vam dati pojedinačni opis ovih fantastičnih alata.
Važno za napomenu je i to da program može da se preuzme i u besplatnoj verziji sa određenim ograničenjima, ukoliko želite detaljno da ispitate sve njegove opcije i mogućnosti pre nego što se odlučite za kupovinu.

Prednost ovog programa su tehnologije koje su primenjene i potpuno bezbedan način koji Vam neće naneti štetu, Vama i Vašoj kompaniji.
Pored svih prednosti ovi programi će uštedeti sate i sate Vašeg dragocenog vremena i pokazaće Vam relevantne rezultate imajući u vidu Google algoritam koji se ažurira redovno u programu.

Rank Tracker

Ovaj program može automatski proveravati rank Vašeg web sajta u tačno zadato vreme, prijavljuje sve promene za određene ključne reči u lokalnoj pretrazi na pretraživačima.

Pored toga još može da anilizira tržište za određenu ključnu reč ili frazu gde je konkurencija slaba i predložiće Vam još čitav niz dodatnih opcija za analitiku.

Podržava 349 najpoznatijih internacionalnih pretraživača što je zaista impresivan podatak.

Website Auditor

Svako ko se bavi SEO kampanjama i optimizacijom vrlo dobro zna koliko je on-page optimizacija bitna stavka za uspešnu promociju i optimizaciju.
Jednostavno ima previše stvari koje utiču na dobru on-page optimizaciju web sajta, ovaj program ih je objedinio i pojednostavio maksimalno tako da korisnicima koji se ne razumeju u ovo polje, neće biti teško da provere kako mogu da doprinesu boljem pozicioniranju svog web sajta.

Program ne samo da omogućava prikaz čitavog niza stvari i tehnika koje niste primenili na web sajtu, već i spisak problema zbog kojih Vaš web sajt ne postiže bolju poziciju.

Takođe prikazuje kod koji nije validan, neispravne linkove, duplirani sadržaj, ne indeksirane stranice itd.

LinkAssistant

Još jedan u nizu moćnih alata za SEO optimizaciju web sajta koji nam donosi kompanija Link-Assistent.
Jednostavan za upotrebu, pomoći će ljudima koji se bave SEO optimizacijom.

U zavisnosti od branše kojom se bavi kompanija, webmasteri treba da postave stotine i stotine linkova kako bi se uradila kvalitetna optimizacija i kako bi se web sajt dobro rangirao.

Uspešna backlink kampanja podrazumeva dve stvari, broj postavljenih backlinkova i njihov kvalitet.
LinkAssistant poseduje prijatan korisnički interfejs sa jasnom naznakom za sve opcije koje može da ponudi i koje su na dohvat ruke u svakom trenutku.

Program poseduje opcije gde može da analizira Vaše backlinkove i da ih sortira po relevantnosti, kvalitetu, kategoriji i sl.
Pored toga može da pronađe potencijalne partnere za vašu poslovnu branšu i da kontakt informacije, da kreira mapu sajta (sitemap), pomoć prilikom recipročnih linkova koje postavljate bez upotrebe drugih FTP programa, proverava da li drugi linkuju ka Vama kroz recipročne linkove, proverava kvalitet linkova vremenom i još niz drugih opcija.

Jovan Ivezic

E-business and internet marketing specialist.