Dodavanje videa na web sajt nikad nije bilo lakše. Zahvaljujući HTML 5 web dizajneri i developeri sada mogu dodati video na isti način na koji su dodavali slike na web sajt.

Ipak da bi funkcionisali moraju biti implementirani u browser. Dobra stvar je to što je već u W3C  napisano uputstvo kako video treba da radi u browseru i čega trebaju da se priržavaju developeri.

HTML5 je doneo revoluciju u standardizovanju  puštanja videa sa različitih browsera i uredjaja. Ovo je članak gde možete videti listu najboljih implementiranih  HTML5 media playera koji Vam mogu pomoći da napravite interesantne elemente u Vašem sledećem web dizajn projektu :

HTML5 Media Players

Video for Everybody!

Ovo je ništa drugo do jednostavni HTML code koji će omogućiti da embedujete video na sajt koristeći HTML5 element. Ineresantna stvar je to što će posetioci moći da vide video sa  iPad-a, iPhone-a itd. Takođe radi u RSS čitačima. Šta više poželeti.

HTML5 Video Players

SublimeVideo

Pre nego počnete da iskazujete zahvalnost za ovaj video player još nije za komercijalnu upotrebu. Ovo je demo verzija koja je zaista impresivna.

HTML5 Video Players Implementation

JW Player for HTML5

Ovaj video player je baziran na  jQuery. On je u potpunosti editabilan.

HTML5 Media Players Implementation

YouTube HTML5 Player

YouTube HTML5 Player – reči su nepotrebne.

Video JS

Ovi je video player sa tri različita dela : čist HTML/CSS skin, Jawascript i embed code.

Jovan Ivezic

E-business and internet marketing specialist.